<

Ціна на газ в Україні може зрости: назвали умову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:33 | 13.06.2021 / Новини / , /
Перегляди
786
/ коментарів 12

Росія штучно створює дефіцит газу. Якщо ж Кремль вирішить перервати транзит газу через Україну, паливо значно подорожчає для вітчизняних споживачів.

Про це пише 24 канал.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповіла радниця міністра енергетики Лана Зеркаль. Вона додала, що Росія навмисне не постачає ті обсяги, які потрібні Європі зараз.

«Була холодна весна, зараз треба все наповнювати, і ціни на газ дуже високі. А які вони будуть взимку – ніхто не знає», – зазначила радниця міністра.

Як вона наголосила, якщо вже цієї зими буде переривання транзиту газу через територію України, то для нас це буде дуже відчутно.

«Насамперед в плані того, що ми отримаємо дуже дорогий газ»,– наголосила Зеркаль.

Вона додала, що зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, коли йде обмін газу. Так працює у всьому світі.

«Якщо не буде транзиту, то нам доведеться фактично фізично постачати газ з Європи, і витрати на постачання газу значно збільшаться. Крім того, наші газосховища вже будуть не такими привабливими», – пояснила Зеркаль.




коментарів: 12
  1. От кляті мацкалі, не хочуть далі давати себе надурювати з цим “віртуальним реверсом”! Справжні агресори! Надіюсь пан Байден намилить їм на зустрічі чуба! Слава Україні!

  2. Чому не підняти видобуток власного газу ,чи злодіям від влади і баригам вигідніше брати відкати на закупівлі ?

  3. Європейські друзі і партнери нас в біді не залишать. А поки з Росією іде війна, ніякої мови про закупівлю газу в агресора не може бути. Бо ми маєм саме головне–нашу волю до перемоги і наш незламний козацький дух. Крім того, в нас є альтернативне паливо–солома, а щоб взимку зігрітись , ми всі як один будем танцювати бойовий козацький гопак.

    • А кізяки? Солома – ніщо, в порівнянні з кізяками! Ось справжня альтернатива газу! А солому краще приберегти та під економіку підстелити, коли МВФ раптом грошей не дасть!

  4. скоріше б цей маскальский газ закінчився.. дивлюсь на полум’я газ.пліти и бачу триколор маскальский…аж їсти не можу… Героям слава !

    • Треба невідкладно писати петицію до Президента, щоб усю бельгійську збірну негайно нагородив званнями Героя України! Ці скромні побратими з Брюсельщини зробили просто неймовірне (хоча самі ще, можливо, не здогадуться що)!

    • А підлих тюльпанофілів треба записати в агенти Кремля із довічним внесенням на “Миротворець”. І триколор їхній заборонити шоб очі не мозолив! Шо нє?

  5. Українцям вже давно нараховують ціну на газ: Дюссельдорф+доставка до України, тобто ціна така, як в Європі. Куди ж зараз дівається різниця між “зараз ми можемо постачати газ так званим віртуальним шляхом, коли йде обмін газу”? Нас тупо знову хочуть розвести на грошики олігархам Нафтогазу та газовим магнатам. Тим більше, Вітренко сам говорив, що Україна добуває достатньо газу для себе.

  6. Не варто скігліті! Як то хтось казав. А садити побільше гороху та капусти. І відганяти нахабних агресорів зайців! Так восени зможемо обігріватися власним! найприроднішим з природних газом! Слава капу.. ой, Україні!!

    • уяви, олежек, як вони будуть радіти, коли тупих свідомих загонять в резервації адекватні українці… жах…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер