<

Через теракти ЄС посилить перехід кордонів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:52 | 6.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

З 7-го квітня громадяни всіх країн ЄС під час перетину зовнішніх кордонів, в тому числі і з Україною, зазнаватимуть більшого контролю.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-секретаря Прикордонної служби Польщі Агнешку Голіас.

“Зміни в прикордонному кодексі Шенгену накладають на всі країни-члени обов’язок ретельно перевіряти тих, хто приїжджає в ЄС, або виїжджають звідти. Зміни є реакцією ЄС на подальшу загрозу здійснення терактів”, – заявила Голіас.

Вона пояснила, що на сьогодні громадяни ЄС проходять на зовнішніх кордонах Співтовариства мінімальну перевірку, а ретельний контроль застосовувався лише вибірково.

“У громадян ЄС був привілей мінімального контролю, в рамках якого відбувалася ідентифікація особи і перевірка – чи не підроблений документ. Відтепер усі громадяни ЄС будуть ретельно перевірятися, як і громадяни третіх країн”, – констатувала Голіас.

Після набуття чинності розпорядження громадяни Співдружності під час в’їзду та виїзду з території країн членів ЄС змушені будуть систематично проходити контроль на зовнішніх кордонах з подальшим внесенням до бази даних, що не робилося раніше.

Разом з тим, зміни не торкнуться громадян третіх країн, зокрема України.

“Для них перевірка на кордоні залишиться такою ж, яка є зараз, оскільки вона і без того досить детальна”, – додала Голіас.

Європейські правоохоронці зазначають, що завдання, які входять в їхні обов’язки, жодним чином не вплинуть на дотримання плинності прикордонного руху в пунктах пропуску на кордоні з Україною.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа