<

Через коронавірус в Італії відкладається розгляд апеляції у справі Марківа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:39 | 10.03.2020 / Новини / , , , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Розгляд апеляції на вирок бійцю Нацгвардії Віталію Марківу, якого італійський суд засудив на 24 роки позбавлення волі, заблоковано у зв’язку з епідемією коронавірусу.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на адвокатів Марківа.

«В Італії початок апеляційного процесу в Мілані стосовно українського військового Віталія Марківа заблокований… Через епідемію COVID-19 у цій країні й запровадження надзвичайних заходів щодо непоширення вірусу італійський уряд постановив припинити діяльність судових органів до 31-го березня», – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в регіоні Ломбардія, центром якого є Мілан, від 8-го березня оголошено карантин. Там закриті навчальні, культурні, розважальні заклади та більшість установ.

Сторона захисту подала апеляційне клопотання до суду в листопаді минулого року. Його розгляд планували розпочати навесні. Нині, за словами Донателли Рапетті, однієї з адвокатів Марківа, можна сподіватися на червень – але все залежить від ситуації з поширенням коронавірусу.

Як повідомлялось, нацгвардієць Віталій Марків був затриманий в Італії влітку 2017-го року за інспірованим обвинуваченням у причетності до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 24-го травня 2014-го року під час боїв сил АТО з бойовиками Гіркіна у Слов’янську Донецької області.

12-го липня 2019-го року суд міста Павія засудив Марківа на 24 років позбавлення волі.

Захист назвав вирок політичним і заявив про намір подати апеляцію. Згодом адвокати повідомили, що рішення апеляційного суду можна очікувати навесні 2020-го року.

У МВС України повідомили, що допоможуть оскаржити рішення у справі Марківа в апеляційному суді.

Президент Зеленський доручив МЗС і ГПУ докласти максимум зусиль для повернення Марківа.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця