<

Бійці АТО та їхні сім’ї беруть землю, доки вона є на балансі сільських рад

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 26.12.2014 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Станом на 26 грудня до органів місцевого самоврядування та Головного управління Держземагентства в області надійшло 2352 заяви про виділення земельної ділянки учасникам АТО та членам родин загиблих військовослужбовців. Про це інформує Головне управління Держземагентства в в області.

На разі прийнято 715 рішень (наказів) про надання дозволу на розробку проектів землеустрою на загальну площу 323,2 га.
Вже надано у власність учасникам АТО та членам родин загиблих бійців 174 ділянки. Їх загальна площа становить 151 га. З них 92 – для ведення особистого селянського господарства, 41 – для будівництва, 41 – для садівництва.

Оскільки з Волині при перших двох хвилях мобілізації було забрано найбільшу кількість чоловіків – близько 4 тисяч, тому на сьогодні наша область змушена роздати раптом не найбільшу кількість землі. Статистику також треба пояснювати. Звісно, до лав Української армії пішли в основному представники сіл. А так як люди вже звикли, що від нашої влади треба брати усе, що можна доки дають, тому і виникла така приваблива, на перший погляд, лідерська позиція Волині.

Держземагентство має право виділяти наділи під ведення сільського господарства, а ось ділянки під забудову – це вже рішення сільських та міських рад. Кожен голова перш ніж надати землю, аналізує кількість вільної площі на балансі ради, а тоді вже озвучує розмір, на який може претендувати та чи інша родина бійця АТО.

А ось статистика із виділенням житла для бійців АТО виглядає не так привабливо – саме тому на ній не акцентуються. Як розповів нам депутат Нововолинської міськради, голова Асоціації ОСББ “Містечко” Руслан Влодарчик, жодного метра житла у Нововолинські та інших містах Західної Волині бійцям АТО та їхнім сім’ям у 2014 році виділено не було.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер