<

Рекетир місяць тероризував директора фірми у Ковельському районі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:20 | 14.12.2019 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

У Ковельському районі зловмисник, назвавшись колектором, впродовж місяця тероризував директора товариства, вимагаючи тисячу доларів боргу за кредитом, якого той не оформляв.

До Ковельського відділу поліції із заявою звернувся чоловік щодо вимагання в нього невідомою особою грошей у валюті та погроз сексуального характеру на адресу членів його сім’ї, – пише Район.Ковель.

За словами заявника, близько 9-ї години ранку йому на мобільний телефон подзвонив невідомий чоловік, який назвався представником колекторської фірми.

У ході розмови вів себе коректно і запитав, чи знає він такого-то підприємця.

Директор відповів, що особисто з ним не знайомий, однак товариство здійснювало перевезення його вантажів за кордон.

Тоді співрозмовник повідомив, що товариство винне цьому підприємцю одну тисячу доларів США. Але у відповідь почув, що з даним перевізником заборгованості немає та взаєморозрахунки закриті.

У подальшому так званий “колектор” сказав, що вони будуть змушені “відпрацювати товариство”. Керівник заперечувати не став, однак заявив, щоб той до нього більше не телефонував.

Почувши відмову в сплаті боргу, тон розмови змінився. Спочатку залякування стосувались товариства. Директор поклав слухавку, але незнайомець знову зателефонував і почав висловлювати погрози вже на адресу сім’ї та його особисто, причому з нецензурною лайкою.

Рекетир пригрозив, що застосує фізичну сексуальну розправу до доньки та дружини і зробить з них повій.

Після цього почав надсилати на вайбер особисті дані родичів директора, намагаючись показати, що не жартує та має інформацію про членів сім’ї, а невдовзі телефонував і погрожував навіть його родичам.

Поліція відкрила кримінальне провадження №12019030110001711 за ч. 1 ст. 355 КК України (Примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань).

Вимога виконати чи не виконати договір, угоду чи інше цивільно-правове зобов’язання з погрозою насильства над потерпілим або його близькими родичами, пошкодження чи знищення їх майна за відсутності ознак вимагання – карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Ковельський міськрайонний суд ухвалою від 10-го грудня надав поліції дозвіл на доступ до електронних документів оператора мобільного зв’язку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця