<

У мережі з’явилися моторошні фото Лук’янівського СІЗО

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:11 | 13.12.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Ув’язнені в Лук’янівському СІЗО перебувають у жахливих умовах. Через нестачу місця в камерах їм доводиться спати по черзі.

Про це повідомила співробітниця Генеральної прокуратури України Наталія Непряхіна у фейсбук.

Вона опублікувала фото з СІЗО.

“Камера в корпусі, який всі називають “Катька”, побудований ще 1863-го року. 16 чоловіків у замкнутому просторі… Перше відчуття – ступор. Ти не знаєш, що сказати, як поводитися. Цей запах, атмосфера, затоплені стіни, цвіль, особливо в місцях розміщення санвузлів, сантехнічне обладнання зношене, підлога… та її просто немає місцями, як і вентиляції, як і світла – природного і штучного”, – розповіла вона.

“Кажуть, місця на всіх не вистачає, доводиться спати по черзі. Нари ще, мабуть, дореволюційних часів. Білизна, ні, це не білизна. Це якесь ганчір’я, на яке не те, що лягти, дивитися моторошно. Але таке життя. Життя 2475 ув’язнених на сьогоднішній день, серед яких 2214 – чоловіки, 191 – жінки, 8 – неповнолітніх і 62 – транзитних. Це не людські умови, це не життя людини. Це – порушення прав”, – повідомила Непряхіна.

Вона додала, що для жінок і неповнолітніх умови кращі, в корпусах зроблений ремонт, кількість людей у камерах менша. Проте скрізь існують масові порушення, виправлення яких вимагає витрат.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок