<

Шуфричу продовжили тримання під вартою ще на два місяці

17:09 | 13.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
75
/ Коментарі відсутні

Печерський районний суд Києва на два місяці продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату від забороненої партії «ОПЗЖ» Нестору Шуфричу, підозрюваному у державній зраді.

Про це повідомляє Суспільне.

Прокурор просив тримання під вартою, без альтернативи застави.

У коментарі виданню нардеп зазначив, що вже 6 місяців перебуває під вартою і разом просив це рішення скасувати. Він додав, що не просив про альтернативу застави.

“Я шість місяців перебуваю у фізичних умовах, які були затверджені ще мабуть у 30 роки, або як мінімум за часів КДБ СРСР. Я вважаю що є посягання на мої конституційні права з точки зору свободи, є посягання на мої права щодо виконання повноважень народного депутата. Я не розумію як за об’єктивну критику влади, можна притягати людину до відповідальності, тим паче кримінальної, тим паче за зраду. Вважає що моє переслідування є замовним”, — сказав Шуфрич.

Він додав, що у його діях нема складу інкримінованих йому злочинів.

“Моя інформаційна діяльність в цілому трактується як ІПСО. Мені інкримінується, що я фінансував повалення конституційного ладу і фінансував зміну кордонів і територіальної цілісності нібито даючи вказівки на укладання господарського договору на охорону майна, яке на той час належало одному з членів нашої родини і він був виключно охоронним. І встановили, що цей договір уклади без дозволу і згоди власників. Цей договір діяв 1,5 місяця і був скасований”, — сказав Шуфрич.

За його словами, такі дії не можуть кваліфікуватися як злочин, бо господарські відносини зі структурами держави агресора або її офіційними адміністраціями стали злочином з березня 2022 року, а договір було укладено у 2026 році.

Нагадаємо, у вересні 2023 року СБУ затримала Нестора Шуфрича в його будинку в селі Козин Київської області.

У нього знайшли схему «автономії» Донеччини та Луганщини і символіку РФ.

15-го вересня 2023 року народний депутат від забороненої в Україні партії «Опозиційна платформа – За життя» Нестор Шуфрич отримав підозру в державній зраді. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота