<

Зараз саме час для реформи освіти, – Гриневич

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:08 | 22.10.2014 / Новини / , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
unnamed (1)

Голова Комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Лілія Гриневич пояснила необхідність освітньої реформи в нинішніх умовах, – повідомляє інтернет-видання «БУГ».

Про це вона розповіла під час зустрічі  кандидата в народні депутати по 19-ому виборчому округу Ігоря Гузя з освітянами Іваничів, Володимира-Волинського, Любомля та Нововолинська у вівторок, 21 жовтня.

«Незалежність зараз захищається не лише на східному фронті, вона захищається в класах. Ми ж живемо в полі інформаційної війни. Можливо, вона тут менше відчутна, але  в центральній Україні, східних областях … До речі, те, що частина населення на сході підтримала сепаратистів-терористів, – це теж проблема освіти», – зазначила Гриневич.

Лілія Гриневич наголосила, що зараз можливість впровадження реформ завойована дуже дорогою ціною, тому немає права на помилки.  Освіта не відділена від суспільства, тому щоб змінити ситуацію, необхідно вносити корективи в економіку, в підходи до формування і розподілу бюджету, і недопустимо, щоб на освіту кошти виділялися за залишковим принципом.

Також голова Комітету з питань освіти і науки вважає, що зараз дуже важливо зрозуміти, що освіта – пріоритетний напрямок розвитку країни.  Якщо це усвідомлення не прийде,  то в України не буде майбутнього.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер