<

Волинські підприємці-спрощенці ІІ групи, котрі торгують пивом, активно встановлюють касові апарати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:57 | 26.06.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Підприємці – спрощенці ІІ групи Волині, котрі здійснюють реалізацію пива в роздріб, встановлюють касову техніку.

За останніми даними 129 таких суб’єктів господарювання придбали, встановили та налаштували РРО з тим, щоб здійснювати готівкові розрахунки під час реалізації пива відповідно до вимог чинного законодавства, – повідомили у відділі контролю за проведенням розрахункових операцій та проведення фактичних перевірок   ГУ ДФС у Волинській області.

Окрім того, 40 платників єдиного податку ІІІ групи на Волині вже теж здійснюють діяльність із застосування РРО.

Таким чином, чимала частина представників малого бізнесу, яких закон зобов’язує працювати лише із застосуванням РРО, з 1 липня 2015 року здійснюватимуть свою діяльність винятково  у правовому полі.

В ГУ ДФС Волині вкотре наголошують: підприємці, котрі здійснюють роздрібний продаж пива, повинні обов’язково використовувати реєстратор розрахункових операцій.

Фахівці Головного управління ДФС в області радять представникам підприємництва, які здійснюють реалізацію пива в роздріб,  не зволікати з придбанням ліцензії та встановленням касової техніки.

Нагадаємо, що з 1 липня 2015 року вступаю у дію норма щодо віднесення пива до алкогольних напоїв (абзац четвертий-шостий пп.10 п.2 розділу ІІ Закону України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Окрім того, відповідно до пункту 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України платники єдиного податку – підприємці ІІ та ІІІ груп спрощеної системи оподаткування, які здійснюють роздрібну реалізацію пива, зобов’язані застосовувати РРО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя