<

Треба забрати це все і не поклонятись ідолам «совєцької» системи: Андрій Бокоч про деколонізацію, УПЦ мп та плани на наступний рік

10:45 | 21.12.2023 / Іваничі, Володимир, Нововолинськ / , /
Перегляди
1411
/ Коментарі відсутні

Днями в рамках роботи в окрузі у студії БУГу побував помічник-консультант народного депутата Ігоря Гузя та депутат Волинської обласної ради Андрій Бокоч. Говорили про пророблену роботу за рік, процеси деколонізації та декомунізації, протидію московському патріархату, як боротися з негативом у соцмережах та плани на наступний рік.

У роботі депутата обласної ради Андрій Бокоч, який входить до освітянської комісії, відмітив відкриття у Нововолинському ЦПТО лабораторію для навчання кулінарів, як одне з важливих досягнень. Також було зроблено чимало поточної роботи по інших закладах освіти, серед яких ремонт в Оваднівському корпусі Володимирського центру профосвіти.

Обговорили питання діяльності релігійних громад УПЦ мп на території Волинської області та що вдалося зробити завдяки ініціативі нардепа Ігоря Гузя “Єднаймося”, яка спрямована на допомогу парафіянам у переході до ПЦУ.

“Це і моє покликання, і моє бажання – щоб у нашій державі не залишилося нічого московського, в церкві, у тому числі. Я на своєму рівні, на скільки можу, працюю. Я виступаю ініціатором з цього питання в обласній раді, організовував звернення обласної ради до Кабміну по Успенському собору міста Володимира, по Низкиницькому та Зимненському монастирях. Ми будемо далі працювати в цьому напрямку, тому що справді в Україні має бути Українська православна церква, без російського впливу. І я впевнений, що ми зробимо все можливе, щоб 1-го червня 2024 року жоден договір по Успенському собору не був пролонгований”, – розповів Андрій Бокоч.

Ми більше сконцентровуємо свою увагу не великих храмах, але хочеться згадати й про менші церкви, які все ж “розірвали кайдани” московського патріархату та перейшли до ПЦУ, це Бортнів, Олеськ, Гуща, і Ставки, які нещодавно прийняли рішення про перехід. І хоч у Ковельському районі ці процеси тривають значно повільніше, ніж у Володимирському, але, як бачимо, люди “почали прокидатися” й там.

Читайте також:

Чиновники Погуляйко та Лобач лобіюють російську церкву на Волині та знову саботують реальні перевірки святинь УПЦ мп

Торкнулися й теми деколонізації, яка триває у громаді, зокрема нещодавно Волинська обласна рада підтримала перейменування села Петрове на Цуцнів. На часі демонтаж обеліска Слави у центрі Володимира, також потрібно щось вирішувати із радянським танком у центрі Іванич. На фінальну стадію виходить перейменування села Пархоменкове в Устилузькій громаді, тривають обговорення щодо села Старовойтова у Рівненській ТГ.

“Багато людей говорить, що це не на часі, такі питання потрібно вирішувати після війни. Але все на часі, життя в містах не зупиняється. Якщо стоїть у центрі Володимира “шпиль”, який несе “совєцькі” думки й бачення, його потрібно знести. Місто не має стояти осторонь цих питань. Нещодавно народний депутат звернувся до жителів Володимира, до міської ради, його потрібно знести і забути. Треба забирати це все і не поклонятися ідолам “совєцької” системи”, – зазначив депутат облради.

Також говорили із Андрієм Бокочем про волонтерську діяльність, ставлення до необґрунтованої критики, яка розповсюджується у соцмережах, співпрацю з литовськими партнерами, підтримку баскетбольної команди “Старий Луцьк”, капітан якої є вихідцем з Володимира, та плани на наступний 2024 рік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота