<

Чиновники Погуляйко та Лобач лобіюють російську церкву на Волині та знову саботують реальні перевірки святинь упц мп

14:10 | 7.12.2023 / Новини / /
Перегляди
25319
/ коментарі 3

Голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко та голова Володимирської районної військової адміністрації Юрій Лобач продовжують саботувати перевірки російської церкви.

Не зважаючи на повторне доручення від Міністерства культури та інформаційної політики провести перевірку Зимненського і Низкиничівського монастирів, Успенського собору у Володимирі, чиновники РВА знову все зробили для вигляду і “на папері”, не виявивши жодних порушень.

Нагадаємо, що у червні 2023 року 46 депутатів Верховної Ради, за ініціативою народного депутата Ігоря Гузя, звернулися до прем’єр міністра Дениса Шмигадя з проханням перевірити три волинські святині, які перебувають в руках упц мп – Зимненського і Низкиницького монастирів, Успенського собору у Володимирі.

Тоді ж Погуляйко отримав завдання від прем’єр-міністра створити комісію і перевірити святині. І це завдання він виконав блискавично.

Все, що зробив голова Волинської ОДА (ОВА) – передав завдання нижче – голові Володимирської РДА (РВА) Юрію Лобачу. Районні чиновники спромоглися здійснити перевірку святинь за один день і зробили три однакові заключення: “Об’єкт знаходиться у доброму стані”. Типу – все чудово, нема чого переживати.

Така халатність і прикриття російської церкви чиновниками викликала гнів громадськості.

На запит депутата України Ігоря Гузя, який відстоював повторне створення комісії, яка реально огляне святині, за участі фахівців культури, громадських діячів, мінкульт відповів, що підтримує створення нової комісії за участі фахівців і проведення повторної перевірки.

Проте створювати нову комісію та проводити повторну перевірку голова ОДА Погуляйко не поспішив. Ймовірно, скористався тим, що міністр культури Ткаченко пішов з посади.

Проте наприкінці листопада ситуація змінилася – в ОВА 22-го листопада отримали повторний лист з Міністерства. Погуляйко знову вирішив діяти “блискавично”, щоб, ймовірно, закрити всі питання без участі і вислуховування думок громадськості. По-тихому.

Посадовці, які цього разу провели “моніторинг” культового майна 30-го листопада, також встановили, що воно “знаходиться у належному стані, будь-які будівельні та земляні роботи не проводяться. Обʼєкти використовуються за призначенням – для релігійних потреб”.

Голова обласної державної адміністрації Погуляйко, а за ним голова РДА Лобач проігнорували вказівки МКІПу щодо залучення фахівців в комісію, не сповістили про це активістів та громадськість та діяли так, аби в комісію не потрапило інших осіб, окрім чиновників.

Нагадаємо, голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко та голова Володимирської районної військової адміністрації Юрій Лобач саботують ініційовані 46 народними депутатами перевірки Успенського собору, Зимненського та Низкиницького монастирів, які перебувають в користуванні московського патріархату. 

Таке враження, що чиновники роблять усе, аби зберегти російську церкву та її вплив на мешканців області.

Нагадаємо, що в Успенському соборі у червні 2024 року завершується договір оренди.

Чи не робиться владою все, аби продовжити оренду Успенського собору московській церкві?




коментарів: 3
  1. перше треба закінчити війну, а чи зможе Україна виграти?? орків було 140 а нас 40 мільйонів? наші мужики поховалися хто де ,а там є завжди мясо яке готове замінити інше мясо!!!

  2. А тих лобіянтів, не пора відправити на війну? Захищати свої вивезені сім’ї?

  3. Зате в нього зарплата 900 тисяч за рік, в три рази більша ніж у Президента в 2021. 74 штуки на місяць. В наступному році додасть ще 26 і все – готовий штурмовик на нулі.
    Тільки, що на Волині забув, хрін його знає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота