<

Сир, виноградники та вулики: мешканка Марії Волі Зимнівської громади мріє привабити туристів у село

20:10 | 16.09.2024 / Володимир / , , /
Перегляди
1959
/ Коментарі відсутні

Поблизу села Селець Володимирського району Зимнівської громади знаходиться невелике село Марія Воля. Яке майже нічим непримітне, окрім яскравої ентузіастки, яка прагне зробити з нього туристичну зону відпочинку та реабілітації. Героїня нашого сюжету – Інна Лісовська роками вдихає життя в забуту богом місцевість. Який з цього результат та чи є перспектива розвитку, довідались кореспонденти БУГу.

При вході на подвір’я до талановитої Інни Лісовської тебе зустрічає три малих пухнастих песика і ґаздиня, яка веде на екскурсію своїм садом. Тут і вулики, з яких нещодавно збирали мед, і грона винограду різних видів. А за городом безкрає поле з пагорбами й зеленіючим попереду лісом.

Далі господиня запрошує до будинку, де накриває чайний стіл з багатьма видами крафтового сиру власного виробництва, фруктами та саморобними цукерками з сухофруктів, меду та горіхів. Начастувавши гостей, починає свою історію.

Багато років вона прожила в Нововолинську, державна робота, сім’я. В один момент у героїні нашого сюжету кардинально міняється життя. Вона розлучається з чоловіком та вирішує переїхати в маленьке село у Зимнівській громаді — Марія Воля. Чому саме це село, так підказує серце жінки. Всередині щось “клацнуло”, коли знайомі порадили оглянути цей будинок. Зразу зрозуміла, що буде тут жити.

Тут Інна починає активно займатися господарством, а також поринає в сироваріння. Власноруч виготовляє крафтові сири різних видів: бринзу, чечель, адигейський сир, м’які сири, рулетні з червоною рибою.

Клієнтів небагато, купують сири переважно знайомі. Жінка має сторінку з різноманітними видами сиру в інстаграмі, фейсбуці та вайбері.

Інна вважає, що природа у селі Марія Воля, зокрема катання верхи на конях по степах може стати одним із видів терапії для ветеранів війни. Тому спонукає міську раду взяти це до уваги. Вона неодноразово зверталася до селищного голови, щоб відремонтували дорогу. Адже взимку сюди, навіть, не може доїхати швидка допомога. Однак, отримує лише відписки. До села не курсують маршрутки, хоча кілька років тому селищна влада, чомусь вирішила оновити зупинку.

Також жінка мріє, щоб у Марію Волю приїжджали туристи. Має багато планів для розвитку своєї ділянки, хоче облаштувати ставок, зробити гойдалку з панорамою безкраїх краєвидів, писали гранти на будівництво теплиць для вирощування органічної городини, частково почала роботи власними силами.

Місце може стати чудовим центром для реабілітацій, військових, які наповнюючись природою та смакуючи їжу власного вирощування та виробництва, будуть знову відновлюватися.

Але для цього всього жінці не вистачає рук. Тож вона закликає однодумців об’єднуватися та разом розвивати екотуризм.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Вересня, Четвер
18 Вересня, Середа