<

Пенсійний фонд впроваджує електронну систему обслуговування – у Володимирі-Волинському розповіли про нововведення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:13 | 14.05.2019 / Володимир, Статті /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

14-го травня у Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради відбулася перша прес-конференція начальника Головного управління пенсійного фонду у Волинській області Петра Філіпчука у рамках прес-туру “Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України”.

Органи пенсійного фонду переходять на електронну форму обслуговування і невдовзі розпочнуть роботу підрозділи, які переводитимуть пенсійні справи з паперових в електронні.

Петро Філіпчук повідомив, що органи пенсійного фонду займаються справами не лише пенсіонерами, але й піклуються роботодавцями та страховими особами. З його слів, головним завданням пенсійного фонду є максимальне спрощення процедури отримання послуг.

Також у планах є запровадження електронних трудових книжок та електронних лікарняних листів – таким чином пенсійний фонд намагається спростити процедуру обслуговування населення.

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління пенсійного фонду у Волинській області Ольга Волдінер поінформувала про роботу обласного пенсійного фонду у запровадженні дистанційних послуг в електронному вигляді. Головним інструментом їх надання є веб-портал головного Пенсійного фонду України. Вона розповіла, що стати користувачем веб-порталу ПФУ можна за заявою та із допомогою онлайн-реєстрації.

Щодо захисту даних від хакерських атак, Ольга Волдінер наголосила, що Пенсійний фонд допрацьовує над запуском другого серверу, який лише зберігатиме копію всієї інформації. Сам же сервер має знаходитися за межами країни. В той же час як інформація буде опрацьовуватися на першому.

Щоб зареєструватися на сайті за заявою, потрібно:

  1. Прийти у вибраний орган Пенсійного фонду і оформити заяву, при цьому маючи із собою паспорт та ідентифікаційний код.
  2. Отримати розписку про одержання заяви та реєстраційний код для реєстрації на веб-порталі.
  3. Завершити реєстрацію, зайшовши на веб-портал ПФУ в мережі інтернет: вибрати пункт меню “Реєстрація” і заповнити реєстраційну форму.

Для онлайн-реєстрації необхідно: Отримати електронний цифровий підпис у акредитованому центрі сертифікації ключів (такі послуги можуть надавати як безкоштовно – центри, створені при податкових органах, до прикладу Приватбанк, так і платно – недержавні центри сертифікації ключів.

Ключ ЕЦП можна записати на електронний носій). ЕЦП можна отримати і в Державній фіскальній службі. Для цього необхідно принести в найближче регіональне відділення ДФС такі документи: заяву на приєднання до договору «Про надання послуг електронного і цифрового підпису»; копію та оригінал ідентифікаційного коду; оригінал паспорта і копії 1-4 сторінок; з’ємні флеш-носії, оптичні носії CD/DVD; захищені носії ключової інформації запису електронного ключа.

Для входу на веб-портал ПФУ потрібно виконати такі кроки: вибрати пункт меню «Вхід» і в закладці «За ЕЦП» ознайомитись з списком акредитованих центрів сертифікації (АЦСК), електронний цифровий підпис яких підтримує веб-портал ПФУ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок