<

Депутат Володимир-Волинської міськради відправив учасника АТО ще раз на фронт, щоб отримати земельну ділянку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:57 | 26.12.2018 / Володимир /
Перегляди
5
/ коментарів 6

Депутат Руслан Мороз при розгляді питання про встановлення порядку надання земельних ділянок, посварився з Миколою Гінайлом, який кілька років був військовим капеланом, до отримання травми в зоні проведення бойових дій. Депутат в грубій формі відправив колишнього військового ще раз в зону проведення бойових дій, якщо останній хоче отримати земельну ділянку.

Суперечка між чоловіками виникла на засіданні сесії 21-го грудня.

Як тільки депутатський корпус перейшов до розгляду питання про встановлення порядку надання земельних ділянок, секретар міської ради Олег Свідерський відразу зачитав звернення від Спілки ветеранів та учасників бойових дій. В ньому йшлося, що колишні військовослужбовці просять не підтримувати проект рішення.

“Автор даного рішення з неповагою відноситься до людей, які зі зброєю в руках боронили Україну від російських загарбників. Вимагаємо переглянути відсоткове співвідношення,” – йшлося в листі.

З обуренням виступив Руслан Мороз, адже він був автором цього проекту.

Депутатка Надія Замрига виступила своєрідним арбітром в конфлікті, і повідомила що під час розгляду цього питання на комісії дійшли висновку, що такий розподіл земель буде сприяти посиленню соціальної напруги. Так, Замрига наголосила, що разом з колегами хочуть надіслати звернення до губернатора та прем’єр-міністра, щоб учасники АТО могли вибирати чи потрібна їм земельна ділянка, або ж отримувати грошову компенсацію взамін.

“Не секрет, що багато учасників бойових дій, які отримують земельні ділянки, потім їх продають”, – підсумувала Замрига.

“У нас деякі організації перебрали на себе багато повноважень. У нас Кабмін створив цю постанову про видачу земель. Нема питань! У нашому місті Володимирі-Волинському є багато людей пільгових категорій, які йдуть першочергово. Але 5-ть учасників із 10 це на дану категорію, які йдуть на даній сесії. На слідуючій сесії будуть ще 5-ть. Ось будь ласка ваше, ось чорнобильцям, багатодітним сім’ям, і ще там сім’ям які не підпадають у пільгові категорії”, – виступив Мороз.

Олександр Приступа, учасник бойових дій і член виконкому, виступив із запереченням і наголосив, що раніше було більш-менш прозорим розподілі земельних ділянок, а таке рішення веде в тупик.

Григорій Цаль-Цалко, голова земельної комісії додав, що під час засідання голова Спілки Юрій Степанюк погодився із проектом рішення, а в день сесії з незрозумілих причин з’явився лист.

Олександр Приступа також намагався вгамувати суперечку і запропонував поки питання відправити на довивчення. В цей час зібрати представників різних пільгових категорій і вже разом вирішувати за яким відсотком роздавати земельні ділянки.

“Та як це? Цей товаріщ прийшов (до Приступи – ред.) і йому без черги дали земельну ділянку. І він зараз каже, що наступили темні часу,” – на високих тонах наголосив Мороз.

Далі суперечка розпочалася між Морозом і Гінайлом. микола Гінайло повідомив, що не прийшов на комісію по тій причині, що йому повідомили про наявність всіх необхідних документів.

“Мені дали проект рішення і сказали шо все в порядку. А потім все було перекреслено і з’явився новий проект за 3 дні до сесії, пане Жук. І земельна комісія не винесла питання мені і іншим інвалідам військових дій. І ми не хочемо забрати всі ділянки, бо і до 2014 року Земельний кодекс був”, – відповів Гінайло.

Після дискусії, автор проекту Руслан Мороз відмовився знімати проект рішення на доопрацювання. Хоча інші депутати просили зняти проект.

“Я розкажу як виникло це все питання. Тому що Архиповичу (Гінайлу – ред.) не дали землю. Слухайте сюди депутати, вони всі психічно хворі. Я це знаю, що ви всі психічно хворі (до Гінайла – ред.). Що ти говориш? Йде ще раз охороняй (відправив в зону бойових дій – ред.)”, – кричав Мороз в адресу Гінайла.

В цей же час Микола Гінайло під час монологу Мороза підтвердив на словах, що має захворювання отримані в зоні проведення бойових дій, має травми, які могли позначитися на психічному здоров’ї і це все викликано службою на захист України.

Проект рішення не був підтриманий депутатами.

Додамо, що у Володимирі-Волинському станом на грудень на обліку перебуває 190 афганців, 337 багатодітних сімей, 390 чорнобильців. За попередніх 2-3 роки подано заяв на ділянки орієнтовно від атовців біля 700, афганців – 18, багатодітні – 12, чорнобильців – 6, переселенців- 2.




коментарів: 6
  1. Мороз не має морального права посилати будь кого у зону ато бо сам ніколи там не був. Це є цинічно і неприпустимо для чоловіка і депутата !

  2. Коли вже нарешті хтось приструнить по серйозному цього де Білла обмороженого?

  3. І всьо правильно мороз сказав)))) Приступа дюжо вумний став коли опинився у виконкомі і землю собі відгріб саму найкращу і без черги))))Дурні АТОвці шо посприяли у тому. Колись патрійот гнав бєса на гапона а теперка його дружбан. Гнида))) Про “інваліда-войни” вопше мовчу. Шо він кантужений був і є то так, а інвалідність прикупив))) Бабла то немєрєно від німецького фонду)))))

  4. Бо й справді не можна забувати і про чорнобильців,і про афганців,і про багатодітні сімї.Наша влада роздає землі, нагороди доколи їй треба,а закінчиться війна і атовців пошлють,як це зробили з афганцями і чорнобильцями і…………….

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа