<

Росіяни скинули авіабомбу на телевежу у Сумській області

01:08 | 9.05.2024 / Новини / , , /
Перегляди
162
/ Коментарі відсутні

Російські війська обстріляли телевежу у Білопіллі Сумської області, на ній проводяться аварійно-відновлювальні роботи.

Цю інформацію повідомила представниця Нацради з питань телебачення і радіомовлення на Сумщині Лариса Якубенко, інформує сайт новин Сумщини «Данкор онлайн».

За її словами, вдень 6-го травня росіяни обстріляли місто Білопілля. Здійснювалася атака на об’єкти енергетичного сектору та критичної інфраструктури інформаційного сектору.

«Один зі снарядів впав поруч з вежею Концерну РРТ. Була пошкоджена електрична підстанція, тому довгий час не було підключення до електроенергії, тож вежа була знеструмлена, а передавачі тимчасово вимкнені», – розповіла Якубенко.

За її словами, наразі Концерн РРТ проводить аудит. Проводяться аварійно-відновлювальні роботи.

Якубенко додала, що це був вже шостий удар російських військ по білопільській вежі з початку повномасштабної війни: двічі окупанти обстрілювали вежу у 2022 році, двічі – торік і вже вдруге цьогоріч.

Як пише ІМІ, відео з результатами обстрілу росіяни виклали у своїх пропагандистських телеграм-каналах. Окупанти повідомили, що вдарили фугасними авіабомбами ФАБ-500.

Раніше, 14-го березня, російські збройні сили завдали цілеспрямованого удару по телевежах Сумської та Харківської областей. Тоді на Сумщині частково зникло цифрове телебачення Т2.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок
19 Травня, Неділя