<

Володимир-Волинському історичному музею передали факсимільне видання Пересопницького Євангелія

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:51 | 1.07.2019 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

1-го липня у фойє культурно-мистецького центру митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) передав факсимільне видання Пересопницького Євангелія історичному музею Володимира-Волинського.

До Володимир-Волинської єпархії митрополит Олександр прибув на запрошення єпископа Володимир-Волинського і Турійського Матфея, розповідають на офіційному сайті міста.

Як розповів під час зустрічі директор Володимир-Волинського історичного музею ім. О. Дверницького Володимир Стемковський, на сьогодні у музеї зберігається велика колекція сакрального мистецтва – майже 100 екземплярів.

Як розповів на заході Роман Віслобоков, видавці дотримувалися максимальної точності у розмірах книги. Однією з неочікуваних проблем став підбір паперу – шукали матеріал, що за товщиною повністю відповідав би пергаменту, із якого виготовлений оригінал.

Для цього довелося налагоджувати співпрацю із виробниками з усього світу, поки потрібний папір не знайшовся у Голландії. Загалом же для створення оригіналу Євангелія мало б знадобитися 430-450 телят, оскільки з одного теляти можна було зробити лише 2 сторінки книги.

Додамо, що саме на Пересопницькому Євангелії складають присягу Президенти України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер