<

Військовою прокуратурою розслідується можлива недбалість командування колишньої 51 ОМБр

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:52 | 31.05.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Військовою прокуратурою Луцького гарнізону розслідувалось кримінальне провадження відносно 438 військовослужбовців колишньої 51 окремої механізованої бригади щодо можливого самовільного залишення ними військової частини (за ст. 407 КК України).

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

У ході проведення численних слідчих дій факт вчинення вказаними особами даного кримінального правопорушення не підтвердився.

Як наслідок, 25 травня 2018 року прокуратура гарнізону, на підставі п. 2 ч.1 ст. 284 КПК України, прийняла законне рішення про його закриття.

Вказане кримінальне провадження було розпочате прокуратурою гарнізону виключно за повідомленнями командування військової частини.

При цьому, під час досудового розслідування прокурорами встановлено, що ряд військовослужбовців, враховуючи складну морально-психологічну обстановку після повернення з фронту, вибували за межі військової частини з дозволу безпосередніх командирів, але без документального оформлення відпусток. Ряд бійців самостійно звертались та проходили лікування в закладах охорони здоров’я, про що відомості у військовій частині були відсутні.

Також військовослужбовці, які мали скарги на стан здоров’я, прокуратурою гарнізону направлялися до військових шпиталів для проведення військово-лікарської комісії, за результатами, яких були визнані не придатними до військової служби.

Окрім того, слідство встановило, що деяких захисників помилково подали як таких, що перебували у СЗЧ.

У підсумку, на даний час військовою прокуратурою Луцького гарнізону в рамках окремого кримінального провадження досліджуються обставини шодо можливої недбалості в діях командування колишньої 51 ОМБр стосовно ведення обліку наявності та руху особового складу бригади. Саме їх дії призвели до піддання кримінальному переслідуванню ряду військовослужбовців. Слідство триває.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа