<

У Вірменії ухвалили закон, який блокуватиме вибори: протестують десятки тисяч людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:31 | 3.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Вірменські депутати, всупереч заклику прем’єр-міністра Нікола Пашиняна, ухвалили закон, який блокуватиме розпуск парламенту.

За це проголосували 67 депутатів — члени Республіканської партії, партій «Дашнакцутюн» і «Процвітаюча Вірменія».​ Розпуск парламенту був необхідним для проведення позачергових парламентських виборів.

Після голосування Нікол Пашинян під час свого онлайн-звернення у Facebook закликав людей вийти на протест.

«Республіканська партія ініціювала закон, мета якого саботувати проведення дострокових парламентських виборів. Цей закон буде причиною внутрішньополітичної кризи. Ті, хто виступає за його ухвалення, є контрреволюціонерами. Вони оголошують війну народу», — заявив прем’єр-міністр.

Після цього до будівлі Національної Асамблеї у Єревані вийшли десятки тисяч вірменів. Кількість демонстрантів щоразу збільшується, вхід до парламенту та вулиці довкола нього заблоковані — відтак депутати не можуть вийти із будівлі.

Люди скандують «Республіканців геть!» та вигукують гасла на підтримку Пашиняна.

Сам прем’єр також вийшов до натовпу і виступив з трибуни. «Республіканська партія повинна бути виключена з політичного життя Вірменії. А також інші партії, які її підтримали», — заявив Пашинян.

Інакшими словами, йдеться про всі опозиційні до уряду партії, які зараз присутні в парламенті.

Крім цього, Пашинян оголосив, що всі міністри в новому уряді від тих партій, які підтримали закон, будуть звільнені. Те саме стосується голів областей. Накази про їхнє звільнення він підписав просто на трибуні перед демонстрантами.

Крім Єревана, люди вийшли на площі інших міст — Гюмрі та Ванадзора

Протестувальники заявляють, що не збираються розходитись і говорять про те, що вийдуть на вулиці завтра і в наступні дні — допоки їхні вимоги не будуть виконані.

За декілька годин до слухань у парламенті прем’єр-міністр заявив журналістам про те, що планує провести перевибори в грудні цього року.

Втім, із новим законом це буде зробити неможливо.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Травня, П’ятниця