<

У Польщі збільшилась кількість смертей через наркотики

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:29 | 3.08.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Від початку року у Польщі унаслідок вживання так званих дизайнерських наркотиків померло 32 людини. Понад половина, 18 смертей, сталася у червні та липні. Це дані на кінець липня, однак трагічно почався також серпень.

У Лудзькому воєводстві зареєстровано вже декілька випадків смерті після вживання цих одурманюючих препаратів. Про це повідомляє УНН.

За словами експертів, є дві причини такого становища.

По-перше, на польському ринку з’явилися дуже небезпечні синтетичні опіоїди – так званий штучний героїн. Ці речовини містять, зокрема, фентаніл. Його дія може бути дуже гіперактивною. У складі виявлено, серед інших, речовини, 1/10 грама яких може бути смертельною.

Друга причина – це суміші традиційних дизайнерських наркотиків, що містять синтетичні катінони. Це слабші за небезпечною дією субстанції, однак у наслідок їхнє поєднання може бути дуже небезпечним.

Число смертей дуже збільшилося нині, оскільки триває період відпусток і канікул – вже декілька років поспіль протягом цього часу трапляється більше смертельних отруєнь. Якщо у травні сталося 300 отруєнь, то у червні їх було вже 450, а у липні – понад 400.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок