<

Сплата податків до місцевих бюджетів у ягідно-грибний сезон чітко контролюватиметься, – ГУ ДФС Волині

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:59 | 12.06.2015 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В період заготівлі ягід, грибів та лікарських рослин органи ДФС Волині суворо контролюватимуть сплату ПДФО та лісового збору до місцевих бюджетів. У цьому учасників засідання прес-клубу в редакції газети «Волинь-нова»  запевнив заступник начальника Головного управління ДФС у Волинській області Богдан Шинкарчук.

«Ми стоїмо на позиції, що бізнесмени – заготівельник повинні сплачувати належні податки до бюджету. А жоден кілограм експорту дарів лісу, а в нас працює 34 заготівельники, не повинен бути вивезений без сплати податків. Водночас, громадяни, котрі збирають і здають лісову продукцію заготівельникам, не мають підстав для хвилювання, оскільки ПДФО перераховують саме представники бізнесу, які заготовляють гриби та ягоди в населення з комерційною метою», – звернув увагу учасників зустрічі – представників бізнесу та місцевого самоврядування,  депутатського корпусу,  журналістів  Богдан Шинкарчук.

Щоб забезпечити належний контроль в період заготівлі фахівці органів ДФС вже традиційно працюють у складі спеціально створених при органах виконавчої влади робочих групах.

У минулому році завдяки спільному контролю до місцевих бюджетів надійшло 4,3 мільйона гривень податків від заготівлі дикоростучої продукції.

«Однак, ми вважаємо, що у тому, щоб на території громади заготівлю здійснювали лише легальні підприємці, повинні бути зацікавлені голови сільрад. В умовах децентралізації влади вони повинні використати можливості для залучення додаткових коштів в місцевий бюджет», – зазначив Богдан Шинкарчук.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області традиційно звертають увагу:  волиняни, котрі збирають лісову продукцію – гриби та ягоди, для власних потреб, не є платниками ПДФО, тобто, реалізуючи чорниці та гриби на ринку, не зобов’язані сплачувати податок на доходи фізичних осіб. Разом з тим, заготовляючи з комерційною метою дари лісу в громадян, підприємці виступають податковими агентами, відтак – повинні відобразити суму виплачених коштів у закупівельній відомості та перерахувати до бюджету належну суму податку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя