<

СБУ допитала Савченко після її переговорів із ватажками “ДНР/ЛНР” – Грицак

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:41 | 25.12.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
Депутатка дала свідчення у кримінальному провадженні. Народна депутатка Надія Савченко дала свідчення у справі терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР” після того, як зустрілася з їхніми ватажками. Про це розповів голова СБУ Василь Грицак.

“Служба безпеки запросила Надію, і вона дала свідчення в кримінальному провадженні”, – повідомив він.

При цьому Грицак зазначив, що він негативно оцінює факт перемовин Савченко з бойовиками, – пише Тиждень.

“Я не можу заборонити народному депутату зустрічатися з кимось. Але якщо хочете мою оцінку, то вона буде негативною. Я не вважаю нормальним, коли депутат Верховної Ради, таємниценосій, член комітету з оборони і безпеки, член ПАРЄ зустрічається на території третьої держави з відключеними мобільними телефонами, з дотриманням вимог конспірації і про щось спілкуються”, – сказав він.

Нагадаємо, 11 грудня ЗМІ повідомили, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками “ДНР” і “ЛНР”. У СБУ заявили, що не були попереджені Савченко про її поїздку до Мінська. Згодом СБУ допитала Савченко як свідка у справі про створення “ДНР”.

Зазначимо, це вже не перша зустріч Савченко із бойовиками. У жовтні у виступі в сесійній залі ПАРЄ вона заявила, що нещодавно відвідала окуповані території та спілкувалася з бойовиками. Після цього СБУ допитала Савченко як свідка у справі про посягання на територіальну цілісність України.

13 грудня стало відомо, що народний депутат Надія Савченко вийшла зі складу партії Всеукраїнського об’єднання “Батьківщина”. А вже 15 грудня Савченко виключили з фракції “Батьківщина”. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій 20 грудня оголосив про виключення депутата Надії Савченко з фракції “Батьківщина”.

Крім того, Верховна Рада виключила  Савченко зі складу Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи.

При цьому Президент України Петро Порошенко вважає, що переговори народного депутата фракції “Батьківщина” Надії Савченко з лідерами “ДНР” та “ЛНР” Олександром Захарченко та Ігорем Плотницьким не несуть користі ні їй самій, ні Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок