<

Палиця пропонує висловити недовіру Саганюку та Сапожнікову

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:57 | 10.03.2016 / Новини / /
Перегляди
2
/ коментарів 9

10-го березня на позачерговій сесії Волинської обласної ради Ігор Палиця запропонував висловити мерам Володимира-Волинського, Нововолинська та Ковеля недовіру.

Голова облради наполягає на тому, що мери міст та міські ради порушують закон, відмовляючись виділити кошти на фінансування профтехосвіти. Зазначимо, що сьогодні працівники закладів профтехосвіти пікетували приміщення облради з вимогою виплатити заборгованість.

На позачергову сесію депутатів Волинської обласної ради із трьох запрошених мерів жоден не прибув. Щоправда, про відсутність Петра Саганюка та Віктора Сапожнікова повідомили, що посадовці перебувають на лікарняному.

Ігор Палиця пропонує дати мерам час, аби прийняти необхідне рішення на сесіях міськради, а у випадку відмови проголосувати за недовіру Петру Саганюку, Віктору Сапожнікову та Олегу Кіндеру.

В області вже встигли порахувати наявність вільних коштів у кожному місті. Ігор Никитюк, директор департаменту фінансів ОДА, зазначив, що на початку року в бюджеті Нововолинська – 14,4 мільйона, у Володимирі-Волинському – 8,4 мільйона, а в Ковелі було 10,6 мільйона вільних залишків.

Тому невиділення грошей на профтехосвіту можна розцінювати як порушення закону.

Нагадаємо, що з 1-го січня 2016-го року на рівні держави було визначено, що навчальні заклади профтехосвіти, які розміщуються у містах обласного підпорядкування, переходять на фінансування місцевих бюджетів. Хоча 4-го лютого Верховна рада прийняла поправки до Бюджету на 2016-й рік та до Бюджетного Кодексу, але поки їх не підпише Президент, вони не вступають в дію.

Також Ігор Палиця закликав обласного прокурора Дмитра Чепіжака перевірити діяльність міських голів на законність.




коментарів: 9
  1. не знаємо, що він там наробив в Одесі, але сьогодні добре поставив на місце нашого зарозумілого заступничка. Честь і xвала йому за те, що почав з головного: віддати зароблене людям, а не маxати перед ними суxими паперами. А мерам нашим дійсно ГАНЬБА, бо вміють робити видимість господарювання тільки тоді, коли все ніби добре, тиxенько розпиxаючи відкати по бездонниx кишеняx.

  2. Я давно, починаючи із 2004 року, іще із часів незабутньої акції “Нововолинськ без Сапожнікова” пропонував йому піти у відставку. Після чого закликав міських депутатів проголосувати йому недовіру, як оголосили її П.Присяжому, у свій час. І крапка! Коли це станеться, В.Сапожніков більше на роботу може не виходити, навіть як і піде на лікарняний, за своєю царською звичкою. У всіх попередніх обранців виявилася кишка тонка. Подивимось на нинішніх… А ось тепер, маємо змогу оголосити недовіру Сапожнікову у електронних петиціях.

  3. Пане Анатоль а скільки голосів ви набрали на місцевих виборах в 2010 році, нагадати? Ось таку ви маєте підтримку цілих – 11 голосів

  4. На мою думку Палиця хай думає як краще робити людям а не прибрирати все до своїх рук. Саганюка обирали мешканці міста і не Палиці вирішувати про недовіру, ще лишилося докінця розвалити Володимир так як такі як Палиця за 2 роки розвалили державу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок
28 Квітня, Неділя