<

У Нововолинську оптимізують заклади профтехосвіти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:16 | 10.03.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 14

9-го березня у приміщенні ПТУ №11 міста Нововолинська відбулися збори трудового колективу, на яких розглянули питання оптимізації закладів профтехосвіти. 

Начальник управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна, яка була присутня на зборах, зазначила, що частина закладів профтехосвіти на Волині будуть реформуватися, адже матеріально-технічна база в багатьох із них не оновлювалася вже 20 років. У деяких закладах немає 300 учнів і їх називають малокомплектними.

План реформування мережі ПТУ на Волині вже на стадії завершення, оптимізацію в області планують завершити за 3 роки. Наразі освітяни чекають, коли буде прийнятий новий закон про профтехосвіту.

“Буде створена мережа профтехосвітніх закладів трьох рівнів: професійні центри, професійні коледжі і професійні ліцеї, як структурні підрозділи центрів”, – пояснила Людмила Плахотна педагогам.

На 2017 рік заплановано об’єднання 4 закладів у два професійні коледжі: 2 ПТУ в Ковелі та 2 ПТУ в Нововолинську як малокомплектні. Комплексне реформування в управлінні освіти мають намір завершити до 2019 року.

“У нас є кошти на освіту, але продовжувати їх витрачати неефективно не маємо права. Ми повинні змінитися відповідно до ринку праці та потреб громадськості. Я знаю, що існує думка про те, що оптимізація – це ліквідація системи профтехосвіти, але вона неправдива. Є поняття злиття, об’єднання”, – відзначила начальник управління освіти.

Вона запевнила педагогів, що у професійних центрах буде якісна матеріальна база, також буде підвищення кваліфікації та підготовка незайнятого населення. Всі діти, які навчаються, продовжуватимуть навчання, проводитиметься набір учнів на ті ж самі професії тощо.

Щодо скорочення працівників Людмила Плахотна повідомила, що люди, котрі не досягнули пенсійного віку, мають бути працевлаштовані. Педагоги, що мають великий потенціал, працюватимуть й надалі.




коментарів: 14
  1. Потенціал? Чи поважний вік? Молодь теж хоче працювати, але за пенсією не дохопишся

  2. Гнати тих старих пенсіонаров з закладів освіти сра**ю мітлою!Хай вже вдома біля батареї гріються! Дорогу-молоді! Молодь-наше майбутє!

  3. Здається, що дописувачі через свою жовчність не розуміють, що проблема не у пенсіонерах, а у питанні існуванняабо знищення навчального закладу, у якому здобувають освіту майже 400 учнів.Згадайте школу №6, яка була розміщена у теперішній тернопільській академії. Де вона, її колектив? Оптимізований. А училище №13?Також оптимізоване.Принцип “усе зруйнуємо вщент, а потім нове збудуємо” А чи збудуємо? Чому розпочато реформу профтех освіти з навчальних закладів, а не з підняття економіки та створення робочих місць? Хоча руйнувати-не будувати. Ось і руйнують…

    • Питання в пенсіонерах, і в якості навчання, чому випускники не потрібні, бо все автоматизовано, і крім того щоб вміти зробити руками, треба вміти зробити і на машині. А товариші пенсіонери бояться компа як вогню( по теперішній роботі бачу). Що може навчити викладач ,якій 75 років, коли їй постійно зле робиться і відкачують на кафедрі? Що може навчити викладач який ще 25 років назад, вчив моіх батьків, техніка не стоіть на місці, я не проти щоб Ви працювали, я тільки говорю що методи у вас застарілі, тому і випускники не потрібні. Готуєте швачок, а сучасноі вишивальноі машини не бачили, приходять і очі квадрат, і приходиться вчити тратити свій час

    • Шановний ПЕДАГОГ-як ви все правильно написали! Все в Нововолинську *оптимізували*!В нас не тільки тернопільська академія з*явилась,а й вчений-єкономіст!От тепер сидіть і не скігліть,як казав Азаров,бо це вас,разом з *медиками*,як *телят* на вибори вели і вказували кого вибирати….Та..ви й самі все знаєте.

      • Я Вас, Олександре, засмучу так як до “телят” як Ви нас назвали, віднести себе не можу. Щодо виборів маю свою ВЛАСНУ думку і прийшлося робити вибір зпоміж тих кандидатів, які були презентовані своїми програмами.Враховуючи таємність голосування, Ви не можетеображати усіх виборців своїм суб’єктивним баченням виборчого процесу.Якщо Ви думаєте, що вчений-економіст, як Ви його назвали, одержав свій вчений ступінь внаслідок виборів, то Вам потрібно глибше вивчити у чому полягає виборче право. А чому б Вам не податися у мери або депутати?

        • Мої знання виборчого законодавства достатні для того,щоб розуміти-не важливо,як голосують-важливо,як рахують. А в мери я не хочу-не той вік, щоб починати нове,неспокійне життя.А Ви назвіть хоч одну найкращу професійну якість теперішнього, що тяжко найти альтернативу і неможливо замінити.А я Вам приведу один недостаток-за остонні 30 років в Нововолинську все тільки знищувалось і нічого не побудувалось.А будиночки на маленькі державні зарплати повиростали.

  4. Шановний дописувач! Радію, що Ви так вболіваєте за осучаснення матеріальної бази училищ! З Вашого бачення проблеми випливає, що як тільки звільнять так ненависних Вам пенсіонерів, відразу ж швейні машинки та інше обладнання стануть сучасними. На рахунок володіння педагогами-пенсіонерами сучасними педагогічними технологіями пропоную поцікавитись статистикою участі у різноманітних конкурсах,он-лайн конференціях, вебінарах, тощо педпрацівників. Ви будете дуже здивовані, коли побачите, що левова частина педагогів-новаторів-це люди пенсійного та передпенсійного віку.Амосов у 80 років робив хірургічні операції і до нього стояла черга хворих. І ніхто не ставив йому вимогу піти на пенсію через поважний вік. А подивіться на багатьох сучасних освідчених молодих хірургів до яких боїмося лягати на операційний стіл. Так і в освіті. Пенсіонер- це вміння, досвід, мудрість, які він передає молоді!

    • Перестаньте нести ахінею!Вчителі повинні бути не тільки сивими,а й сучасними,володіті сучасними знаннямиі технологіями.Ви компютером володієте на рівні Скайпа і в,кращому випадку ,пошуковика! І то не всі.А про іноземні мови навіть говорити не хочеться.Єлементарна статистика-наймолодші вчителі-вчителі іноземних мов і інформатики.Вас потрібно всіх пропустити через ЗНО і і почестями відправити на пенсію.І так само всіх медпрацівників.А вміння і досвід набувається роківдо 40-45.А після 50 починається деградація.Чи ви хочете в 60 років позмагатись з молодою людиною в швидкості вивчення вірша? Це простенький тест,а про складніше навіть не хочу говорити.За що тоді вам пільгову пенсію дають?Всьому -свій час!Няньчте онуків!(хоча це повинні робити батьки).

      • Шановний пенсіонероненависник!Чи знаєте Ви що таке хмарні технології? Чи умієте Ви створити сучасний мультимедійний проект? Чи зможете створити електронний підручник або його складову? Я можу ще і ще перераховувати ті уміння, якими володіють педагоги з великим стажем роботи.А ось Вам потрібно повчитися у висловлюванні своїх думок, а пільгову пенсію дають за складні умови праці. На рахунок ЗНО. Знову статистика, вибачте, оперую перевіреними даними, 70% педагогів, які готують учнів до вступу у ВНЗ- це педагоги пенсійного або передпенсійного віку, саме їм Ви готові платити за репетиторство, не дивлячись на їх похилий вік. То де логика. І повірте, якби педагог, який віддав більшу частину свого життя дітям, який опікувався ними, поки Ви за кордоном заробляли гроші, з яких не платили податки, мав достатню для життя пенсію, ніхто не працював би на посаді, яку Ви так відстоюїте.

        • Переходимо на персоналії? Я цього не робив і не хотів і зовсім не ставлю під сумніви персонально Ваші знання і здібності.Я роблю висновки з загального стану освіти і медицини в Україні.По ЗНО-це не я видумав-після минулорічного тестового ЗНО зі 100 вчителів здали успішно 2(два)!!!! Інформацію озвучувала міністр освіти,тільки не придирайтесь до точності цифрах.Ви так гордитесь репетиторами? А в учбовий час не виходить?Знаю я про ці технології,як і про хмарні,але ніколи не говорив,що я !Т-спеціаліст-я пенсіонер і свій трудовий стаж заробив до закордону,сплачуючи податки в Україні і сплачував за кордоном,коли там проживав-Ви про закон про подвійне оподаткування чули? Чи вважаєте,що *ТАМ* медицина,всі суспільні блага надаються просто так,бо я приїхав…і гроші з неба сипляться?А ще я знаю,що значить здати Римське Право на іноземній мові,на відмінно з відзнакою(12+) і без репетиторів.І багато іншого.

          • Шановний Олександре! Ви читаєте дописи з позиції своїх образ, а я намагаюсь донести до Вас загальну проблему поступового знищення профтехосвіти,як такої. Вважаю, що державні пріоритети розставлені невірно. Основне завдання, як на мене, це,повторююсь, підняття економіки, створення робочих місць. А тоді і піпрофтехосвіта підтягнеться до тих умов, які будуть диктуватись ринком праці.Щодо персоналій, ніхто на них не переходив. Це Ви самі приміряли на себе всі дописи. Проте-це Ваше право… І давайте цю полеміку припинимо. Єднаймося заради майбутнього!

  5. Ок, а шо робити педагогам випускникам? Один педколедж випускає по півтисячі випускників, куди ім дітися!?!коли по школах по училищах 90 процентів пенсіі яка важає що може працювати коли руки ноги трясуться і медичка в учительській живе… Остається одне підтертися тим дипломом,і їхати контрабасом, або горбатитися на пана

    • Що робити? Вибирати нормальну владу ! В кожному селі і місті!Таких,які здатні мислити по-сучасному і дадуть молодим дорогу!Але будьте активними,а не протирайте штани в чергах на кордоні з сигаретами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота