<

Рейтинг Forbes: хто з мільярдерів найбільше розбагатів у 2018 році?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:27 | 22.12.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Американський журнал Forbes склав список із десяти найбільш успішних мільярдерів, яким вдалося значно збільшити свої статки в 2018 році.

В цілому 10 найбільших гравців світу додали до своїх статків сумарно $64 млрд за останні 12 місяців. Це набагато менше, ніж в 2017 році, – тоді ця сума склала $204 млрд, пише Mind.UA.

На першому місці розмістився засновник Amazon Джефф Безос, який розбагатів на $27,9 млрд (загальні статки – $126,2 млрд).

Другий рядок займає Тадасі Янаї,творець японської мережі роздрібного продажу одягу Uniqlo. Його статки зросли на $7 млрд, до $27,1 млрд.

На третьому місці – основний власник і голова російської нафтової компанії «Лукойл» Вагіт Алекперов. Росіянин заробив $4,6 млрд, збільшивши статки до $19,5 млрд.

Медіамагнат Руперт Мердок розбагатів на $4,6 млрд (статки – $19,3 млрд) і займає четвертий рядок.

Засновник російської газової компанії «Новатек» Леонід Міхельсон заробив $4 млрд, довівши статки до $21,1 млрд.

У десятку також увійшли:

Геннадій Тимченко, російсько-фінський олігарх, член клану Путіна, власник інвестгрупи Volga Group, що спеціалізується на інвестиціях в енергетичні, транспортні та інфраструктурні активи (+$3,8 млрд, статки $18,9 млрд);

Стів Балмер, колишній гендиректор Microsoft. Попри те, що в 2012-2013 роках Forbes включав Балмера в рейтинг «найгірших керівників компаній США», він заробив свої захмарні статки на опціонах, отриманих від Microsoft, за роки його керування акції компанії впали на 36% (+$3,4 млрд, статки $40,7 млрд);

Мукеш Амбані, найбагатший бізнесмен Індії. Голова ради директорів і власник індійської компанії Reliance Industries (+ $3 млрд, статки $44,4 млрд);

Білл Гейтс, засновник Microsoft, інвестор, філантроп (+ $2,9 млрд, статки $93,9 млрд);

Ілон Маск, американський підприємець, глава компаній Tesla, SpaceX (+$2,8 млрд, статки $22,5 млрд).

Директора Facebook Марка Цукерберга Forbes назвав найбільшим невдахою року – через внутрішні скандали в компанії і звинувачення в витоку даних користувачів. Минулого року він входив у рейтинг найбагатших, однак цього року його статки зменшилися, а не зросли.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер