<

Плата за землю в 2015 році нараховується з урахуванням коефіцієнта індексації 1,249

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:45 | 30.01.2015 / Новини / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Плата за землю в 2015 році нараховується та сплачується із застосуванням ставок земельного податку 2014 року з урахуванням коефіцієнта індексації 1,249.

Про це учасників тематичного навчання для керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств Волині поінформувала перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області Тетяна Харченко.

Оскільки плата за землю відноситься до місцевих податків і зборів і є обов’язковою для встановлення місцевими радами, то під час ухвалення рішень, що будуть чинними вже в наступному бюджетному році, варто врахувати 3 важливі моменти.

«Ставка податку за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, встановлюється у розмірі не більше 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки, а для сільськогосподарських угідь – не більше 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки. Разом з тим, ставка податку за земельні ділянки які, перебувають у постійному користуванні суб’єктів господарювання, крім державної та комунальної форми власності, встановлюється у розмірі не більше 12 відсотків від їх нормативної грошової оцінки», – зазначила Тетяна Харченко.

Закон передбачає, що ставка податку за земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів, нормативну грошову оцінку яких не проведено, встановлюється у розмірі не більше 5 відсотків від нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі в області.

«Щодо орендної плати за землю, то орендаторам варто врахувати, що її розмір встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою 3 відсотків нормативної грошової оцінки та не може перевищувати 12 відсотків нормативної грошової оцінки», – підкреслила Тетяна Харченко.

Перший заступник начальника ГУ ДФС у Волинській області також звернула увагу , що пільгові ставки з плати за землю, які були встановлені Податковим кодексом для окремих категорій земель, відмінено, а також значно зменшено кількість пільговиків – юридичних осіб.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 Травня, Вівторок
6 Травня, Понеділок