<

Центральна міська бібліотека Нововолинська провела тренінг «Що таке конфлікт? Емоції в конфлікті»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:27 | 12.02.2015 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

11 лютого 2015 року о 13.00 в центральній міській бібліотеці відбувся тренінг «Що таке конфлікт? Емоції в конфлікті» з участю учнів 7-Б класу ЗОШ №1 та ВОБФ «Карітас-Волинь».

«Конфлікт. Скільки неприємних спогадів пов’язано з цим словом. Конфлікти супроводжуються нерозумінням, образами, почуттям невдоволення, стресами, зруйнованими взаєминами… Напевне, немає такої людини, яка у своєму житті не побувала б у конфлікті, адже конфліктною є будь-яка ситуація, у якій зіштовхуються різні погляди, потреби, інтереси, цілі, бажання різних людей. Конфлікти вносять напруженість у стосунки, позбавляють нас спокою і радості, не дають можливості повноцінно працювати. А особливо прикро те, що конфлікти виникають найчастіше через дрібниці, через наше невміння спілкуватись, небажання зважати на потреби інших.

Але конфлікти можуть мати і позитивні наслідки, якщо вони є конструктивними і вирішуються шляхом мирних переговорів без сварок, бійок, крику, взаємних образ. Тоді вони допомагають розв’язати наболілі проблеми, прийти до спільного найкращого рішення, – розповідає Оксана Микитюк, бібліотекар центральної міської бібліотеки».

Дитячий колектив завжди є специфічною соціальною групою, в якій часто змінюється психологічний клімат, згуртованість колективу, малі угруповання, більш гостро протікають конкуренція, боротьба за лідерство. Конфліктні ситуації, які виникають в дитячому колективі, мають більш прискорений темп протікання, часом доходять до зіткнення як в фізичному так і в психічному прояві.

Наше завдання допомогти учасникам тренінгу зрозуміти природу конфліктів причини їх виникнення та шляхи подолання; набуття практичних навичок конструктивної поведінки в конфліктній ситуації.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця