<

Мінрегіон запускає “будівельну амністію”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:59 | 30.08.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міністерство регіонального розвитку запускає механізм так званої будівельної амністії для документального оформлення приватних будинків площею до 300 кв.м, побудованих до 2015 року, але не прийнятих в експлуатацію. 

Про це в середу, 29 серпня, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко на своїй сторінці в Facebook.

“Запускаємо механізм” будівельної амністії “для об’єктів незначного класу наслідків (СС1)! Цього рішення очікують дуже багато громадян, кожне п’яте звернення в ДАБІ сьогодні – щодо “будівельної амністії”. Вже днями Мін’юст опублікує наказ Мінрегіону про порядок обстеження та прийняття в експлуатацію таких об’єктів”, – зазначив Зубко.

За його словами, в першу чергу така “амністія” стосується приватного сектора, який раніше не встиг зареєструвати документи на свої будинки, дачні або садибні будинки, гаражі, побудовані до 2015 року і мають площу щонайменше 300 кв.м. Зубко зазначив, що буде продовжено термін прийняття в експлуатацію таких будинків.

Міністр також запевнив, що порядок обстеження та прийняття в експлуатацію, який вводиться, простий і не потребує зайвих довідках.

“Головне, щоб побудований об’єкт відповідав цільовим призначенням земельної ділянки, будівельним нормам і пройшов технічну інвентаризацію”, – пояснив віце-прем’єр-міністр.

Водночас Зубко додав, що орган державного архітектурно-будівельного контролю зобов’язаний прийняти об’єкт в експлуатацію після технічного обстеження протягом 10 днів з моменту подачі заяви.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 Травня, П’ятниця
9 Травня, Четвер