<

У Любомлський райвідділ міліції чоловік добровільно приніс рушницю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:58 | 30.04.2015 / Любомль /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У період із 1-го по 30-те квітня в області триває місячник добровільної здачі зброї. Скориставшись цим, 50-річний волинянин здав у Любомльський райвідділ міліції нарізну мисливську рушницю калібру 5,6 мм. Зі слів чоловіка, мисливську зброю він знайшов поблизу села.

Подія належним чином зареєстрована у райвідділі міліції. Зброю направлено на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України у Волинській області, – інформує прес-служба волинської міліції.

Правоохоронці нагадують: за порушення законодавства у сфері обігу зброї настає адміністративна і кримінальна відповідальність. Стаття 263 Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років. Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність (ст. 190 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Кримінальна відповідальність настає й у випадку виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів тощо) – ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Не забувайте: особи, які добровільно здадуть незареєстровану зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота