<

Клімкін прокоментував 10-годинні черги на кордоні з Польщею

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:41 | 26.10.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Ситуація на кордоні між Україною і Польщею, де час на перетин кордону часто займає понад 10 годин, є «реальною ганьбою». На цьому наголосив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

“Ця ситуація мене не просто не задовольняє, вона мене фундаментально дратує. Я вважаю, що українці та поляки не повинні проводити у цих чергах час, і дуже часто – по вісім-десять-дванадцять годин. Це впливає на життя і бізнес людей, які живуть і працюють в Україні та Польщі”, – заявив Клімкін в інтерв’ю Укріформу

Міністр зауважив, що досі є випадки хабарів на кордоні, Україна також має розуміти занепокоєність польської сторони, зокрема стосовно фітосанітарних заходів.

Клімкін зазначив, що проблемою з українського боку є також «євробляхи”, які, за даними польської сторони, генерують 37% всього прикордонного руху.

Як зауважив Клімкін, проблемою є також вантажоперевезення і довге очікування вантажівок, зокрема і з фруктами та овочами, на перетин кордону.

“Але часто вантажівки з фруктами стоять на кордоні впродовж кількох днів, товар псується. І що далі? У нас є враження, що іноді це робиться навмисно”, – зауважив міністр.

Він додав, що з польською стороною домовлено комплексно вирішувати всі проблеми на кордоні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Квітня, Понеділок