<

Останні дні передвиборчої агітації в Іваничах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:37 | 22.10.2015 / Іваничі / /
Перегляди
5
/ коментарі 3

Як проходить передвиборча агітація в Іваничах дізнавались журналісти “БУГу”.

Чесного політика можна упізнати по очах… По сумних, голодних очах.

Скільки чесних політиків у партії “УКРОП”? Жарт про бідових політичних діячів можна прочитати на останній сторінці агітаційної газети саме цієї політичної сили. “Українське об’єднання патріотів” не пасе задніх в агітації – найоб’ємніші газети, з якими по якості можуть конкурувати лише агітки БПП, зі світлинами своїх політичних лідерів та їхніми досягненнями одними з перших “прикрасили” огорожі у селах Іваничівського району. З них можна дізнатись про те, що “УКРОП” висуне майже 10 тисяч кандидатів на місцевих виборах, загальна кількість вакансій у місцевих радах усіх рівнів – 30 тисяч людей. Нашого цвіту, як кажуть, по всьому світу. Загалом рейтинг непоганий, як для молодої партії, що тільки декілька місяців тому з’явилась на політичному обрії.

12179808_1507523972878303_365433650_n_tn

Ще раз про досягнення: блокада Криму, допомога українській армії у різних її виявах, боротьба з корупцією, благодійність. Креативні укропівці поряд із лозунгами та власними поглядами, як вивести країну з розрухи помістили рецепт капустяного пирога. Виборці, котрі фанатично вірять, що долю їм “малюють” зірки, щасливі від того, що в отриманій безкоштовно газеті є гороскоп і також, мабуть, проголосують за “УКРОП”.

Палатку згаданої політсили виставили у центрі Іванич, а в базарні дні вона біля ринку. Агітацію розповсюджує місцевий підприємець з твердим характером і власною позицією. Він говорить, що агітує не за тих новоявлених керівників в регіоні, яким важливіше набити кишені грошима, а за “УКРОП”, бо ця політична сила йому дуже імпонує. На його думку, в області є достойні кандидати, готові міняти життя в державі на краще.

А що тоді в Іваничах?

12170424_1507523962878304_613681196_n_tn

Не спить і електорат колишнього голови Іваничіської РДА Андрія Бадзюня – старі перевірені кадри, які підтримують ВО “Свобода”. Чинний голова Іваничівської районної ради Віктор Вілентко, як нам сказали біля палатки цієї політичної сили, головувати більше не хоче. І в районну раду теж не хоче. Зате хоче бути селищним головою. Всі здивовані. Але що ж тут дивуватися – на носі вибори, треба діяти! Навпроти адміністрації – палатка “Свободи” з чорно білими газетками із двох сторінок. Чесного політика можна пізнати по очах, а економного по таких агітаційних газетах.

Їх все переслідують, полювання на націоналістів та патріотів продовжується. Політичними опонентами створюються фейки про свободівців. Справді цікаво прочитати цю агітку – справжній детектив. І ні слова про майбутні дії. Пригадується найпоширеніша фраза виборів:”Не обіцяй, якщо не виконаєш”. Отож-бо.

_DSC0322_tn

Діти в Іваничівському районі приносять зі школи додому календарики з Андрієм Бадзюнем. Закон не дозволяє в навчальних закладах агітувати! Це на замітку, може, за переслідуваннями кандидати забули закони.

_DSC0319_tn

Креативні іваничівці вирішили допомогти “Свободі” з рекламою – на першому поверсі будинку, де, зі всього видно, тривають ремонтні роботи, вікно “прикрили” плакатом “А з нашого боку – Тягнибок”. Не виключено, що ремонт у квартирі робить хтось із членів партії.

Найпопулярніша партія з часів Європейських днів добросусідства – “Батьківщина” – розмістила палатку недалеко від приміщення РДА. Тут нам сказали, що на виборах політична сила співпрацюватиме зі “Свободою”. Авжеж, ніхто в Іваничах у цьому не сумнівався. Головний лозунг – знизити тарифи. “Усе в світі подешевшає, окрім землі”. Цікаво було б дізнатися, що входить в “усе”.  Здешевити вони справді вміють, тільки хто опиниться в списках цього разу?

_DSC0307_tn

Єдина політсила, яка використала білборди у агітації. Тільки знаходяться вони не в центрі Іванич, а на “відшибі”. Скромні політики. Голова Іваничівського осередку партії зі скромності, мабуть, не захотів брати участь у дебатах на “БУЗі”. Сказав, не запросили в числі перших, то й в числі останніх не піде. І кинув телефонну слухавку. “Батьківщина” – за людей.

“Солідарність” має найбільше палаток в Іваничах – і це плюс. Пише про те, що “ще рік тому в нас не було армії, тепер вона є”. І це мінус. Волонтери читають і сміються. “За рік збудували армію, розірвали зашморг газового диктатора, створили антикорупційне бюро”. Коментувати далі нема бажання.

_DSC0326_tn

Біля палатки ненав’язливо простягають газету. На питання, хто з кандидатів йде на область, звучить конкретна відповідь, що не володіють такими КОНКРЕТНИМИ даними. Календарики з “Солідарністю” полонили район. Навіть без фото першого кандидата в районну раду, а, можливо, це й зіграло роль у їх широкому розповсюдженні.

“Радикальна партія Олега Ляшка” та “Народний контроль” палаток не розставляли. Кажуть, у Іваничах також агітують за “Громадянську позицію”, однак скільки не бували у райцентрі, ніяк не вдавалося знайти цю “секретну” партію. ЇЇ голова, мабуть, не любить публічності, бо на партійних заходах та зборах районної комісії його не було. “Опозиційному блоку” агітувати не треба. Його кандидатів і так всі знають.




коментарів: 3
  1. Вася ти краще б штори вчепив би а не плакат СВОБОДИ чи напевне ще на них незаробив )))

  2. Голосуєм за ВО “Свободу”!!! Вони єдині проукраїнські. Так. вони націоналісти.

  3. Скажіть, що Свобода зробила для району під час свого керування за півтора року ??? або хочаб намагаглась зробити?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця