<

Попри фінансову «діру» в місцевому бюджеті, посадовці Іваничівської селищної ради отримують «за вірну службу» премії і надбавки 

17:12 | 19.06.2024 / Іваничі / , , , , /
Перегляди
1267
/ коментарі 4

У 2024 році, незважаючи на війну в країні й нестачу коштів в місцевому бюджеті на життєдіяльність громади, чиновники Іваничівської селищної ради продовжують отримувати не лише високу зарплатню й тисячі гривень надбавок за високі досягнення в праці, але й чималі премії.

Чиновникам Іваничівської селищної ради і в цьому році виплачують премії, хоча на одній із перших сесій новообрана очільниця громади обіцяла, що цього під час її головування не буде. І якщо раніше премії Томашевська нараховувала завуальовано, називаючи це “надбавками за високі досягнення в праці”. То тепер робить це вже абсолютно відкрито, виплачуючи найвідданішим працівникам ще й чималі премії. Про це БУГу стало відомо від місцевої активістки, представниці Волинського осередку ДОСТА Марини Юраш, яка нещодавно отримала відповіді на інформаційні запити.

Тепер чиновники отримують не лише “надбавки за високі досягнення в праці”, але й чималі премії. Однак, якщо раніше їх нараховували лише найближчим соратникам голови селищної ради – тим, які повністю підтримують політику своєї начальниці: заступниці селищного голови з гуманітарних питань Оксані Рубан, керуючій справами виконкому Валентині Бабусюк, заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктору Березюку, секретарю ради Наталії Мазурок та начальниці юридичного відділу Людмилі Іванчук, то у квітні-травні додаткові кошти видали ще й начальниці відділу освіти, культури, молоді та спорту Аллі Наумук та працівникам централізованої бухгалтерії цього ж відділу.

Очільниця громади Лідія Томашевська за квітень-травень разом отримала 59 тисяч 23 гривні. Крім посадового окладу їй виплачували надбавки за ранг, вислугу років та високі досягнення у праці. Найцікавіше те, що щомісячно Томашевській нараховували від 8 до 12 тисяч гривень надбавки за високі досягнення в роботі.

Заступнику селищної голови з питань діяльності виконавчих органів Віктору Березюку за два місяці нарахували 54 тисячі 333 гривні заробітної плати. Як і селищна голова, чиновник додатково отримував надбавки, у тому числі й за хорошу роботу – по 5-7 тисяч щомісячно. Також у квітні Березюку дали 4 тисячі 300 гривень премії, а в травні – 12 тисяч 812 гривень відпускних.

Заступниця з гуманітарних питань Оксана Рубан за квітень-травень отримала 51 тисячу 786 гривень. Отримала чиновниця й надбавку за високі досягнення в праці – понад 6 тисяч 300 гривень щомісяця. Найвідданішій соратниці Томашевської, як її називають в громаді, в травні нарахували ще й 7 тисяч 700 гривень премії.

Секретарці селищної ради Наталії Мазурок за два місяці виплатили 51 тисячу 52 гривні заробітку. Нараховували їй від 5 до 6,5 тисяч гривень надбавки за високі досягнення в праці, а в квітні ще й 6 тисяч 600 гривень премії.

Керуючій справами виконкому Валентині Бабусюк у квітні-травні нарахували 52 тисячі 25 гривень заробітної плати, включно з різними надбавками. За ці два місяці близько 10 тисяч 787 гривень надбавки очільниці виконкому дали за високі досягнення в праці. У травні Валентина Бабусюк отримала премію – 5,5 тисяч гривень.

Премії й надбавки у квітні-травні виплатили й старостам Мишівського та Соснинського старостинських округів – Надії Стежко та Ларисі Дердюк. Щоправда, ці посадовиці отримали найменші премії, а надбавки за високі досягнення в праці їм нарахували лише за один місяць – в квітні.

Надія Стежко за ці два місяці отримала 38 тисяч 965 гривень заробітку. З них, окрім виплат за ранг і вислугу років, їй дали 6 тисяч гривень надбавки за високі досягнення в праці та 3 тисячі премії.

Лариса Дердюк за квітень-травень заробила 40 тисяч 548 гривень. З них 6 тисяч 562 гривні – надбавка за високі досягнення в праці та одна тисяча 300 гривень – премії.

Начальниця юридичного відділу Людмила Іванчук за останні два місяці весни отримала 57 тисяч 528 гривень зарплати. У квітні їй виплатили матеріальну допомогу для оздоровлення – 18 тисяч 800 гривень та 18 тисяч 176 гривень відпускних. Нарахували юристці і одну тисячу 90 гривень премії та 4 тисячі 664 гривень надбавки за високі досягнення в праці.

Начальниця відділу освіти, культури, молоді та спорту Алла Наумук за квітень-травень заробила 45 тисяч 587 гривень. З них 9 тисяч гривень – премія, яку їй нарахували в квітні.

Головна бухгалтерка централізованої бухгалтерії відділу освіти, культури, молоді та спорту Оксана Пилипюк за два місяці отримала 34 тисячі 147 гривень заробітної плати. Зокрема й 14 тисяч 28 гривень премії.

Бухгалтерки відділу Ірина Пасічник, Світлана Полякова, Ольга Романюк й Тетяна Новосад та водій Петро Лацик також отримували премії – від 3 тисяч 315 гривень і до 6 тисяч 210 гривень в місяць.

Загалом у квітні-травні на премії чиновникам селищної ради витратили з місцевого бюджету 92 тисячі 846 гривень. Ще у 86 тисяч гривень обійшлися надбавки за високі досягнення в праці.

Ми в …надцятий раз переконуємося, що слова й обіцянка очільниці громади нічого не варті. Каже одне, а робить зовсім інше. Як і минулого року, Томашевська виплачує чималі надбавки, як своєрідну “подяку” за відданість. Ба більше: цьогоріч вона робить це відкрито, відверто називаючи додаткові виплати преміями. Це підтверджують офіційні документи.

До слова, нагадаємо, на сесії селищної ради 28-го березня між депутатами та головою громади Лідією Томашевською виникла запекла суперечка. Тоді депутати перерозподілили 5 мільйонів 790 тисяч 700 гривень, які надійшли в скарбницю громади, завдяки перевиконанню бюджету. Депутати виділили 2 мільйони гривень на допомогу ЗСУ. Хоча Томашевська хотіла виділити військовим частинам вполовину менше коштів. Вона обурювалась, що в бюджеті є фінансова діра, через яку виникла незабезпеченість зарплатою на 4 місяці. Відтак на зарплати бюджетникам не вистачає 3 мільйони гривень. Тоді голова громади зазначила, що в першу чергу треба виділяти кошти на зарплату працівникам бюджетних установ і оплату комунальних послуг. А військовим, за її словами, вистачить і мільйона гривень. Проте депутати чи не вперше пішли проти волі Лідії Томашевської.

Виникає дисонанс. В бюджеті громади – фінансова діра, не вистачає коштів на найнеобхідніше – виплату заробітної плати бюджетникам й оплату комунальних послуг. Не говорячи вже про гроші на розвиток місцевої інфраструктури, яких взагалі немає. Але от кошти на премії й надбавки чиновникам чомусь є завжди. Томашевська навіть прагнула зменшити допомогу на ЗСУ. Напевно, преміювання вірних працівників селищної ради для неї значно важливіше ніж допомога військовим та розвиток громади.

Читайте також:

Вчителям по 600 гривень, а чиновникам по 17 тисяч: наприкінці року посадовці Іваничівської селищної ради отримали чималі премії

На зарплати та премії чиновникам Іваничівської селищної ради витратили майже млн грн: третину Томашевська забирає собі

Попри обіцянку Томашевської, чиновники в Іваничах отримують «за вірну службу» премії і надбавки

На зарплати та премії чиновникам Іваничівської селищної ради витратили майже млн грн: третину Томашевська забирає собі

Чиновники Іваничівської селищної ради отримали чималу матеріальну допомогу для покращення соціально-побутових питань

За кошти місцевого бюджету Томашевська наймає приватного адвоката, хоча в апараті селищної ради є свій юрист

Пів каденції Томашевської: ТОП-25 зашкварів голови Іваничівської громади




коментарів: 4
  1. ладно там Березюк, Мазурок і всі, хто нижче – у них на мордах написано шо вони приспособленці і продажні зрадники.
    мене цікавить чого Ксюха Рубан у тій когорті? на відміну від інших запроданців, у неї ше поки шо світле лице і очі.
    Ксюха замужем?

  2. Цікаво, а за які саме високі «досягнення»? Зовсім совість та гідність втратили, нема що й казати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Липня, Субота