<

Вчителям по 600 гривень, а чиновникам по 17 тисяч: наприкінці року посадовці Іваничівської селищної ради отримали чималі премії

13:12 | 15.01.2024 / Іваничі / , , /
Перегляди
2547
/ коментарів 6

Чиновники Іваничівської селищної ради наприкінці минулого року отримали не лише високу зарплатню й тисячі гривень надбавок за високі досягнення в праці, але й чималі премії: від 17 до 23 тисяч гривень. І це при тому, що місцевих вчителів преміювали лише на 10% від заробітної плати. В середньому це 600-700 гривень.

Чиновникам Іваничівської селищної ради продовжують виплачувати премії, хоча на одній із перших сесій новообрана очільниця громади обіцяла, що цього під час її головування не буде. І якщо раніше премії Томашевська нараховувала завуальовано, називаючи це “надбавками за високі досягнення в праці”. То тепер робить це вже абсолютно відкрито. Додатковими виплатами винагороджує, підписуючи відповідні розпорядження.

Зазвичай, все залежить від вірності Томашевській, яка виплачує чималі надбавки, як своєрідну “подяку” за відданість. Відтак премії отримують найближчі соратники голови селищної ради: заступниця селищного голови з гуманітарних питань Оксана Рубан, керуюча справами виконкому Валентина Бабусюк та заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Березюк. Також наприкінці 2023-го грошові винагороди отримали нова секретарка селищної ради Наталія Мазурок, яку обрали не так давно – 7-го грудня, та начальниця юридичного відділу Людмила Іванчук.

Так, у листопаді-грудні на зарплату та премії керівництва Іваничівської громади з місцевого бюджету витратили 307 тисяч 172 гривні. Про це БУГу стало відомо від місцевої активістки, представниці Волинського осередку ДОСТА Марини Юраш, яка нещодавно отримала відповіді на інформаційні запити.

Відповідно до отриманої інформації, очільниця громади Лідія Томашевська за два місяці отримала 47 тисяч 568 гривень. Зокрема, середньомісячна виплата чиновниці склала майже 24 тисячі гривень. Крім посадового окладу їй виплачували надбавки за ранг, вислугу років та високі досягнення у праці. Найцікавіше те, що щомісячно Томашевська отримує майже 8 тисяч гривень надбавки за високі досягнення в роботі.

Найбільше за два останні місяці минулого року заробив заступник селищної голови з питань діяльності виконавчих органів Віктор Березюк. За цей час йому нарахували 69 тисяч 988 гривень заробітної плати. Як і селищна голова, чиновник додатково отримував надбавки, у тому числі й за “хорошу роботу” – по 7 тисяч 475 гривень щомісячно. Однак левова частина отриманих тоді коштів – це премія. Так у листопаді Томашевська виписала Березюку 22 тисячі 338 гривень грошової винагороди, ще 2 тисячі 800 гривень премії чиновник отримав в грудні.

Керуючій справами виконкому Валентині Бабусюк у листопаді-грудні виплатили 64 тисячі 971 гривню зарплати, включно з різними надбавками. Зокрема 11 тисяч 982 гривні очільниці виконкому нарахували за високі досягнення в праці. Ще 20 тисяч 798 гривень дали премії в листопаді та 2 тисячі 800 гривень – в грудні. Окрім цього наприкінці року Валентина Бабусюк отримала 5 тисяч 424 гривні відпускних.

Заступниця з гуманітарних питань Оксана Рубан за листопад-грудень отримала 55 тисяч 127 гривень. Виплатили чиновниці й надбавку за високі досягнення в праці – 9 тисяч 653 гривні. Найвідданішій соратниці Томашевської, як її називають в громаді, в листопаді нарахували ще 17 тисяч 293 гривні премії, 2 тисячі 857 гривень – відпускних та 3 тисячі 217 гривень відрядних. В грудні Рубан дали 2 тисячі 800 гривень премії.

Секретарка селищної ради Наталія Мазурок за три тижні на новій посаді в грудні отримала 17 тисяч 783 гривні заробітної плати. З них: 4 тисячі 994 гривні – надбавка за високі досягнення в праці та 2 тисячі 800 гривень – премії.

Зауважимо, що попередній секретар селищної ради Володимир Сарабуна ні премій, ні навіть надбавок за високі досягнення в праці не отримував, а якщо їх йому і нараховували, то вкрай рідко. Ймовірно, таким чином Томашевська карала його за опозиційну діяльність. Тож не дивно, що він написав заяву на звільнення, а депутати на сесії одноголосно її підтримали.

Начальниці юридичного відділу Людмилі Іванчук в листопаді нарахували премію – 17 тисяч 645 гривень. Загалом за два місяці юристка отримала 51 тисячу 735 гривень. Щомісяця виплачують їй і надбавки за високі досягнення в праці – по 5 тисяч 215 гривень.

Нагадаємо, минулого року на оплату роботи приватного адвоката і юридичні послуги з місцевого бюджету витратили понад 153 тисячі гривень. І це при тому, що в апараті селищної ради є юристка, яка щомісячно отримує зарплату від 12 тисяч і до 31 тисячі гривень.

До слова, за чутками, вчителям, які працюють в місцевих навчальних закладах в кінці року нарахували лише 10% премії від заробітної плати. Як зауважили БУГу деякі з педагогів, вони отримали від 500 до 700 гривень доплати. І це, попри те, що освітянам не виплатили жодної копійки винагороди до Дня вчителя. І навіть ніяк не відзначили вчителів, які підготували учнів-переможців різноманітних олімпіад, конкурсів, турнірів та змагань. Преміями тоді відзначили лише найкращих школярів. Ймовірно, педагоги, які сіють розумне, добре, вічне, навчаючи дітей, варті кілька сотень гривень доплати до зарплати. А ось чиновники себе не обділили. Вони чимось заслужили на декількатисячні премії.




коментарів: 6
  1. А інформацію по Нововолинську і Володимирі можна? Мені здається, що там буде по цікавіше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота