<

Ігоря «Тополю» Мазура передали на поруки українському консулу в Любліні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:06 | 11.11.2019 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Затриманого у Польщі одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана АТО (позивний «Тополя») Ігоря Мазура передали на поруки українському консулу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Людмилу Денисову, уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

На час очікування та розгляду екстрадиційного запиту Ігор Мазур проживатиме в генеральному консульстві.

«Суд з обрання запобіжного заходу Ігорю Мазуру не відбудеться. Співробітника Секретаріату уповноваженого ВРУ з прав людини передано на поруки Генерального консула України в Любліні», – повідомила вона.

У свою чергу посол України у Польщі Андрій Дещиця написав на своїй сторінці у фейбук.

«Прокурор задовольнив наше клопотання. «Тополя» переданий на поруки українських консулів і разом з ними зараз їде до Любліна», – повідомив він.

Як повідомляв БУГ, 9-го листопада в Польщі за запитом Росії затримали одного з лідерів «УНА-УНСО», ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура (позивний «Тополя»). До Польщі він їхав на запрошення віце-спікера польського сейму Беати Мазурек.

Запит Росії щодо екстрадиції Мазура стосується справи, в якій фігурують також український екс-прем’єр-міністр Арсеній Яценюк та колишні українські в’язні Кремля Микола Карп’юк і Станіслав Клих, звільнені в межах обміну між Україною та Росією 7-го вересня.

Віце-спікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська заявила, що затримання Мазура є виключно технічним виконанням міжнародних угод та зобов’язань. 10-го листопада, Денісова повідомила, що прокуратура внесла на розгляд суду подання про екстрадиційний арешт Мазура. Судове засідання мало відбутися 10-го листопада, о 16:00.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Травня, Субота
17 Травня, П’ятниця