<

Екскерівників «Дельта Банку» підозрюють у розкраданні 4,4 мільярда гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:17 | 24.12.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

23-го грудня, колишньому голові ради директорів АТ «Дельта Банк», заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю оголосили підозру в розкраданні 4,4 мільярдів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ. Правоохоронці встановили, що посадові особи банку незаконно виводили грошові активи в особливо великих розмірах, – передає Обозреватель.

За схемою вони протягом 2012-2015 років здійснювали кредитування підконтрольного фіктивного суб’єкта господарської діяльності. Гроші перераховувалися на підставі фіктивних угод за межі території України на рахунки підконтрольних офшорних компаній.

У той же час посадові особи АТ «Дельта Банк» для прикриття такої незаконної діяльності несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи і вносили неправдиві відомості в автоматизовану банківську систему.

Такі дії стали підставою для визнання АТ «Дельта Банк» неплатоспроможним і була введена тимчасова адміністрація. Згідно з висновками судово-економічних експертиз були підтверджені завдані посадовими особами АТ «Дельта Банк» збитки в сумі 4,4 мільярда гривень.

Національний банк України ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ «Дельта Банк» 2 жовтня 2015 року. У лютому 2017 року ГПУ вручила керівництву «Дельта Банку» підозру в розкраданні 1,7 мільярда.

За оцінками Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, орієнтовна сума втрат кредиторів в результаті доведення до банкрутства «Дельта Банку» за попередніми оцінками складе не менше 24,5 млрд гривень.

У лютому 2018 року Генеральна прокуратура України оголосила в розшук одного з керівників АТ «Дельта Банк», підозрюваного в розтраті коштів банку на суму понад 1,118 млрд гривень.

Після двох із половиною років судів НБУ домігся погашення заборгованості на 924,22 млн грн за кредитом рефінансування збанкрутілого «Дельта Банку». У рахунок погашення було передане заставне майно – облігації Державної іпотечної установи. Тепер же борг зменшився до 4,89 млрд грн.

Північний апеляційний суд Києва заарештував активи власника «Дельта Банку» Миколи Лагуна на 691 млн гривень.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя