<

До бюджетів всіх рівнів на Волині зібрано 1,5 мільярда гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:25 | 6.07.2015 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Темпи наповнення бюджетів всіх рівнів на Волині за підсумками І півріччя 2015 року випереджають минулорічні показники на 49 відсотків, – інформує координаційно-моніторингове управління ГУ ДФС у Волинській області.

Якщо у першому півріччі торік на Волині зібрали трохи більше мільярда гривень податкових платежів, то наразі до бюджетів мобілізовано 1,5 мільярда гривень податків і зборів.

«Незважаючи на певні зміни в системі оподаткування, таке зростання сплати податкових платежів пов’язане, насамперед, з якісним підходом до адміністрування податків. Тобто, без посилення фіскального тиску з одночасним підвищенням ефективності адміністрування, фахівці ДФС використовують усі можливі інструменти аналітичної роботи для  недопущенням використання схем бізнесом. Такий підхід своїм наслідком має збільшення податкових надходжень», – коментує начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Керівник ГУ відомства на Волині запевнив, що саме на підсилення аналітичної складової в процесі адміністрування податків наголошувалося під час останнього виїзного засідання колегії ГУ ДФС у Волинській області.

«Ми спрямовуємо роботу  податкових інспекцій області на постійний  та об’єктивний аналіз діяльності суб’єктів господарювання з тим, щоб не допустити «втягування» представників підприємництва у схеми мінімізації. Практика ухилення від сплати податків поступово відходить в минуле», – констатував Віталій Чуй.

Відтак, як свідчить аналітика, за підсумками шести місяців 2015 року на Волині  значно зросли надходження податку на прибуток – на 44,1 млн.грн, рентної плати за користування надрами – на 44,3 млн.грн, частини прибутку держпідприємств на 27,6 млн.грн, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – на 15,5 млн.грн. Окрім того, зафіксовано реальне зростання надходжень з усіх податків, що зараховуються до місцевих бюджетів.

Результати наповнення бюджетів всіх рівнів протягом І півріччя дозволяють прогнозувати стабільне надходження коштів до бюджетів всіх рівнів до кінця року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа