<

Нововолинськ та Іваничі отримали нові автомобілі швидкої допомоги

18:45 | 4.10.2024 / Іваничі, Нововолинськ / /
Перегляди
374
/ Коментарі відсутні

4-го жовтня на базі Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф відбулась передача санітарних автомобілів для потреб обласних комунальних медичних установ та структурних підрозділів волинської екстренки. Реанімобілі отримали Нововолинське та Іваничівське відділення екстреної медичної допомоги.

Ключі та документи від швидких допомог їм передали голова Волиньради Григорій Недопад та його перший заступник Юрій Поліщук, повідомляє Волинська обласна рада.

Керівник екстренки Володимир Шмаль розповів, що у 2024 році вчергове вдалось оновити автопарк і власним коштом придбати чотири новенькі реанімобілі. Він нагадав, що один із них було передано для потреб відремонтованого та оновленого Маневицького відділення ЕМД, а інший дістався Шацькому пункту ЕМД з метою більш оперативного та якісного надання медичної допомоги відпочиваючим на озері Світязь.

«Сьогодні ми передаємо ще два нові реанімобілі нашим структурним підрозділам, а саме відділу медицини катастроф, які виїжджають на найбільш складні випадки, а також Нововолинському відділенню екстреної медичної допомоги.

Крім цього, ми замінюємо застарілу карету швидкої 2013 року випуску, яка була у користуванні Іваничівського пункту ЕМД на більш новий та сучасний спеціалізований санітарний автомобіль типу В, 2020 року випуску», – зазначив Володимир Шмаль.

Окрім цього, сучасний та обладнаний автомобіль FIAT DUKATO, отриманий від Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я, передали навчально-тренувальному відділу екстренки. «Цей структурний підрозділ особливо важливий, тому ми хочемо зробити його також мобільним, адже працівники виїздять у віддалені територіальні громади, де проводять навчання як для наших працівників, так і для інших закладів», – розповів Володимир Шмаль.

Ще два спеціалізовані санітарні автомобілі типу С та В передали для потреб обласних психіатричної та інфекційної лікарень. Машини, хоч і були у використанні, втім перебувають у хорошому технічному стані та обладнані усім необхідним устаткуванням: дефібриляторами, електрокардіографами, пульсоксиметрами, інфузоматами, глюкометрами, киснем і портативними апаратами ШВЛ, що дозволить медикам проводити реанімаційні заходи безпосередньо в кареті швидкої.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 Жовтня, П’ятниця