<

Ігор Гузь у студії «БУГу»: про бійку в Раді, укрупнення районів і президентські вибори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:47 | 22.12.2018 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

21-го грудня у студію «БУГу» завітав народний депутат України Ігор Гузь і відповів на запитання журналістів та читачів сайту. Прямий ефір з депутатом тривав 45 хвилин.

На початку розмови ми поцікавилися, як вийшло так, що Ігор Гузь опинився у центрі масової бійки в Раді 20-го грудня.

Нагадаємо, що суперечка в парламенті виникла на ґрунті перейменування УПЦ МП з вказанням її на приналежність до Росії. Нестор Шуфрич підійшов до трибуни, де “Народний фронт” прикріпив плакат проти голови «Українського вибору» Віктора Медведчука, і зірвав його. До Шуфрича підбігли депутати із фракції “Народний фронт” Юрій Береза й Ігор Гузь. Розпочалася бійка.

“Був досить високий градус у парламентській залі. Опозиційний блок вимагав переголосувати за проект по перейменуванню УПЦ МП.  Шуфрич вкотре вирішив зняти плакат, який вивісили мої колеги. Вони, і я теж, вимагали арешту Медвечука. Пішла колотнеча. Це не зовсім правильно, коли депутати б’ються у залі. Проте багато хто підтримав Юрія Березу, мого колегу, який два рази зарядив смачно і Бойку, і Шуфричу. Я підтримую створення єдиної Помісної церкви в Україні. Вважаю, що це буде знаменна подія, коли на Різдво предстоятель церкви митрополит Епіфаній отримає томос. Я впевнений, що в регіоні Прибужжя об’єднавчий процес буде тривати активно. Як громадянин, я готовий сприяти цьому процесу” – сказав Ігор Гузь. 

Також Ігор Гузь розповів яким чином на Волині, можливо, відбуватиметься процес укрупнення районів. За словами нардепа, уже немає потреби у тій кількості працівників, які сьогодні працюють в апараті районних адміністрацій. Все через децентралізацію. Тому у наступному році відбудеться спроба об’єднати чи укрупнити райони в надрайони чи повіти.

“Я підтримую цю позицію. Є дві концепції у Волинській області. Перша запропонована Урядом. За нею буде створено три надрайони: Володимир-Волинський, Ковельський і Луцький. Друга концепція включає три попередніх і ще один з центром у Камінь-Каширську або у Любешові або Маневичах. Всі ці три населені пункти претендують бути центром. Це проблема.

Достатньо було мені в фейсбуці розмістити інформацію про таку постанову, яку можу зареєструвати я і ряд колег, як почалися розбірки між активом цих районів. Якщо буде така картина, не буде порозуміння, то ця територія просто не буде мати повітового центру”, – зазначив нардеп.

Журналісти «БУГу» та читачі сайту задали кілька десятків запитань. Відповіді нардепа на них ви можете дізнатися з відео.

Ми також поцікавилися думкою Гузя про те, чи можлива фальсифікація президентських виборів.

“Я думаю, що суспільство не дасть сфальсифікувати вибори. Я думаю, що громадянські інститути після Майдану цього не допустять. Те, що буде жорстка боротьба, будуть спроби купувати голоси, чорний піар – це точно”, – повідомив свою думку Ігор Гузь.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок