<

“Щоб відстояти заклад, вам потрібно залучити всіх,” – Ігор Гузь зустрівся із медиками Володимир-Волинської станції переливання крові

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:22 | 26.04.2018 / Володимир /
Перегляди
118
/ коментарі 2

25-го квітня народний депутат України Ігор Гузь зустрівся із працівниками Володимир-Волинської станції переливання крові.  Зменшення виробничої потужності та скорочення у рази штату ось основна проблема і причина зустрічі. Також створення шкідливої монополії на ринку препарату альбуміну.

“Проблему станції переливання крові потрібно “рухати” на всіх рівнях. Не можна допустити, щоб був монополіст, який у тричі дорожче збуває продукцію, яку також виготовляють у Володимирі. Це підтримка винятково чиїхось бізнес-інтересів. Якщо штат медзакладу вирішать все ж оптимізувати, то скорочення колективу не може бути таким масовим, максимум 10% від загальної кількості працюючих. Але не так, як пропонується – замість 96 чоловік, щоб лишилося лише 36. Сьогодні станція працює ефективно і ми будемо відстоювати, щоб її зберегти”, – сказав парламентар, після чого він оглянув виробничі відділи закладу.

Нагадаємо, 20 квітня медики спільно з обранцем виступили у стінах парламенту. Вони заявили, що вирішення ситуації ігнорує головний медик Волині Ігор Ващенюк, а реорганізація станції може призвести до того, що вона не зможе виробляти вкрай важливий препарат, який потрібен для невідкладної терапії.

Нагадаємо, що питання із скороченням штату станції переливання крові підняли ще на початку грудня 2017 року. Тоді говорили про скорочення виробничого відділу. Наразі станція має потужностей для того аби обробляти 12 тонн плазми крові в рік, а наразі цей показник на рівні 1,5 тонни. Потужність станції могла б задовольнити потреби західного регіону України, або з врахуванням, що триває війна, то працювати на потреби військових.




коментарів: 2
  1. Так єлейнинько описали зустріч! Гарнюсінько так! Журналісти БУГУ–ви спали на зустрічі? А про незгоду колективу з кандидатурою блатного майбутнього головного лікаря установи ЧОГО НЕ ПИШЕТЕ? Про конкурсну комісію облради ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок