<

Іваничівська селищна громада провела громадські слухання. Об’єднання громади підтримали.

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:11 | 15.05.2017 / Іваничі /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

12-го травня Іваничівська селищна рада провела громадські слухання по проекту рішення селищної ради “Про добровільне об’єднання громадян”.

Зацікавлених на громадські слухання прийшло небагато. Секретар селищної ради Володимир Сарабуна повідомив, що оголошення було вивішене в громадських місцях селища, виставлене на сайті селищної ради, повідомили усіх депутатів селищної ради по телефону. Не було також селищного голови Федора Войтюка та його заступника Миколи Пасевича. Вони перебували у робочій поїздці в Німеччині.

Як розповів Володимир Сарабуна, шлях до об’єднання в Іваничівську селищну громаду розпочався ще у квітні 2016 року. На третій сесії селищної ради голова Федір Войтюк запропонував об’єднання громад Іваничівської селищної ради та Мишівської, Грибовицької, Заболотцівської, Заставненської сільських рад. Депутати таку пропозицію підтримали і доручили апарату селищної ради розпочати процедуру об’єднання. Проте Грибовицька та Заболотцівська сільські ради повідомили, що вони надали згоду на об’єднання із Литовезькою сільською радою, від Мишівської та Заставненської сільських рад ніяких повідомлень не надійшло.

14.10.2016 року селищний голова Федір Войтюк видав розпорядження №93а-р “Про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад”, яким було ініційоване об’єднання громад Іваничівської селищної ради, Мишівської і Соснинської сільських рад в Іваничівську територіальну громаду з центром у селищі Іваничі. Були обговорення, рішення сесії, надіслані листи в Мишівську та Соснинську сільські ради, отримано від них згоду на об’єднання. Розпорядженням селищного голови від 18.02.2017 року №18-р створено спільну робочу групу про що повідомлено було Волинську обласну раду і Волинську обласну державну адміністрацію. Це стало офіційним початком процедури об’єднання громад.

Громадські обговорення пройдено і знову слухання. Були запитання. Найбільше у депутата селищної ради Ілони Лесь, задавав запитання депутат Максим Мазурок.

Наскільки самодостатньою буде об’єднана громада, які податки формуватимуть бюджет, які проблеми в громадах Мишівської і Сосниської сільських рад, яку допомогу на розвиток одержить громада об’єднавшись, чи буде об’єднана громада одержувати субвенцію з державного бюджету і на що та чимало інших.

Володимир Сарабуна відповів на усі питання. І наголосив на тому, що  Іваничівська  селищна об’єднана територіальна громада за усіма надходженнями і видатками планує бути самодостатньою. А найбільшою проблемою є погані дороги.

Після того, як були вичерпані усі питання і отримані відповіді, присутні проголосували за об’єднання з територіальними громадами сіл Мишів, Іванівка, Древині, Лугове Мишівської сільської ради, сіл Соснина, Менчичі Соснинської сільської ради в Іваничівську селищну об’єднану територіальну громаду з центром у селищі Іваничі. А також затвердили план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад, який включає  11 пунктів:

  • Розробити Паспорт Іваничівської селищної об’єднаної територіальної громади.
  • Розробити проект Статуту Іваничівської селищної об’єднаної територіальної громади.
  • Розробити організаційну структуру та штатний розпис виконавчого органу Іваничівської селищної об’єднаної територіальної громади.
  • Розрахувати кошторис витрат на утримання виконавчого органу об’єднаної ради.
  • Визначити населені пункти об’єднаної територіальної громади, в яких обирається староста.
  • Підготувати положення та посадову інструкцію про старосту.
  • Розробити план працевлаштування осіб, які внаслідок об’єднання можуть втратити роботу.
  • Провести інвентаризацію власності.
  • Розробити перспективний план формування мережі установ, які надають соціальні послуги.
  • Підготувати проект плану галузевої реорганізації бюджетних установ після утворення об’єднаної територіальної громади.
  • Розробити проект плану транспортної мережі обслуговування громадян.

Такі слухання мають відбутися в Мишівській та Соснинській сільських радах, а далі питання виноситиметься на розгляд сесій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок