<

Сьогодні відбудеться обмін полоненими між українською стороною та ДНР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 20.09.2014 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
Prisoners-of-war, who are Ukrainian servicemen captured by pro-Russian separatists, sit on the ground as they are assigned to clean a street in Snizhne (Snezhnoye), Donetsk region

Наступний обмін полоненими між самопроголошеною Донецької народною республікою та українською стороною відбудеться  20 вересня, в суботу.

Про це повідомив керівник так званого комітету “ДНР” у справах біженців і військовополонених Дар’я Морозова, – повідомляє УНН.

“Обмін намічений на завтра, приблизно опівдні Формула обміну зараз уточнюється, оскільки ще готуються списки полонених. Це буде 40-50 осіб з кожного боку”, – розповіла вона.

Зазначимо, обмін полоненими між Києвом і так званих Донецької і Луганської народних республік – це один з ключових пунктів протоколу, який сторони погодили на зустрічі Контактної групи 5 вересня.

До слова,  глава “комітету з військовополонених і біженців” самопроголошеної “ДНР” Дар’я Морозова раніше повідомляла, що обмін полоненими повинен відбутися 19 вересня.

Зазначимо, що у рамках засідання тристоронньої контактної групи з врегулювання української кризи 5 вересня в Мінську київська влада і самопроголошені Донецька і Луганська народні республіки досягли низки домовленостей, насамперед про припинення вогню на сході України. Основні положення перемир’я встановлюють припинення бойових дій і обмін полоненими.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок