<

Приміщення профтехучилищ Волині мають намір передати у комунальну власність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:48 | 15.12.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Приміщення профтехучилищ Волині наступного року мають намір передати у спільну власність громад області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 15 грудня, – повідомляє VIP.

Голова депутатської комісії Петро Савчук повідомив, що міністр освіти Лілія Гриневич листом сповістила Волинь про те, що упродовж наступних двох років внаслідок реорганізації приміщення закладів профтехосвіти мають перейти із власності держави у комунальну. Тож під час комісії розглянули проект рішення Про згоду на прийняття закладів професійно-технічної освіти у спільну власність громад області.

Начальник управління освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна додала, що форма власності не змінюватиме джерело фінансування. На переконання Плахотної, з метою формування бюджету розвитку професійно-технічної освіти виникла необхідність передачі майна цих закладів у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області, що створить відповідні передумови для спрямування фінансових ресурсів обласного бюджету на зміцнення і розширення матеріально-технічної бази професійно-технічних навчальних закладів області.

За її словами, ці зміни позитивно вплинуть на удосконалення системи управління навчальними закладами, покращення кадрового та навчально-методичного забезпечення. Утім, депутати висловилися з приводу того, що питання потребує ґрунтовнішого вивчення та рекомендацій юридичного відділу. Тому вони вирішили проголосувати за проект рішення, щоправда, з переліку об’єктів, які мають передати у комунальну власність, рекомендують виключити ті ПТУ, які розташовані в містах обласного значення.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок