<

Громадська рада підтримала створення Володимир-Волинського госпітального округу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:33 | 23.09.2016 / Володимир / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Володимир-Волинська Громадська рада при виконавчому комітеті міськради на черговому засіданні 23-го вересня розглядала питання підтримання лпропозиції, щоб на базі місцевого ТМО створити госпітальний округ, а також обговорили проект пам’ятника “Борцям за Незалежність України.”

На території Волинської області планують створити 4 госпітальні округи: Луцький, Ковельський, Камінь-Каширський і Нововолинський. За пропозицією адміністрації Волинської ОДА місто Володимир-Волинський та район пропонують включити до Нововолинського госпітального округу. До складу Нововолинського госпітального округу повинні увійти також Іваничівський та Локачинський райони.

“Маючи своє бачення розвитку медицинської галузі на території міста Володимира-Волинського та району, ми працівники Володимир-Волинського ТМО, пропонували міському голові, управлінню та іншим інстанціям і Вам пропонуємо підтримати нашу ідею – все таки створити госпітальний округ на базі центральної районної лікарні Володимир-Волинського територіального-медичного об’єднання. Вважаємо, і я особисто вважаю, що наші матеріальні ресурси, кадрові ресурси, дозволяють нам говорити про це. Впринципі трудовий колектив готовий взяти відповідальність на себе,”  – зазначив Олександр Клачук, головний лікар Володимир-Волинського ТМО.

img_0277

Олександр Клачук повідомив, що немає жодного наміру змагатись із сусідами за госпітальний округ, тому пропонує замість 4-х створити 5-ть таких округів. Тобто, п’ятим пропонують щоб став Володимир-Волинський округ, котрий включить в себе власне місто і район, а також Локачинський район і частину Туріського району (території, що увійдуть до Оваднівської ОТГ).

Головний лікар розповів, що звертались і до міського голови Володимира-Волинського, були проведені відповідні трудові збори та надіслані листи до відповідних керівників управлінь та голови ОДА, на прем’єр-міністра і виконуючу обов’язки міністра охорони здоров’я.

img_0279

Додамо, що госпітальний округ – це певна територія, де функціонує одна більша, потужна лікарня, а інші лікарні мають додаткову функцію. Основна лікарня працює 24 години на добу та 7 днів в тиждень. Інші лікарні можуть виконувати функцію хоспіса, планового лікування (не приймати хворих у нічний час).

В підсумку обговорення “за” проголосувала Громадська рада одноголосно. Також члени ради відразу ж підписали Звернення до посадових осіб, котрі будуть приймати рішення по цьому питанню.

Додамо, що Ірина Ліщук, повідомила членів Громадської ради, що було Звернення від міської ради до начальника Генштабу Віктора Муженка про підтримання пропозиції створення госпітального округу у Володимирі-Волинському, адже у місті базується 14 ОМБр та планується розмістити зенітно-ракетний полк. Пропозицію Муженко підтримав та також надіслав необхідні звернення у відповідні інстанції.

img_0287
img_0288
img_0294




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок