<

Творчий вечір волинської поетеси Світлани Костюк

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:09 | 3.12.2015 / Таблоїд /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

2-го грудня у Нововолинську, в Палаці культури, відбувся творчий вечір Світлани Костюк під назвою “Є цінність життя в неповторності кожної миті”. 

Світлана Костюк – лауреат Міжнародного літературного поетичного конкурсу “Між словом і вічністю”, на якому представляла Україну у Неаполі у 2015-му році.

Під час творчого вечора поетеса розповідала, що хвилюється перед земляками більше, ніж перед італійцями та про церемонію нагородження. Серед 452-х учасників лише твори волинської поетеси оцінювались у перекладі. Хвилювалась за те, щоб сказати всій Європі правильні слова від імені українки. Також сказала, що мистецька Італія переживає за Україну і любить її.

У заході взяли участь і діти, які зачитували вірші та виконували пісні, які написала Світлана Костюк.

Поетеса повідала присутнім, що пише не задля грошей чи слави, а “…тоді, коли уже не можу не писати.”

У 1998-му році вийшла збірка “Спалахи душі”, де пані Світлана описує шкільне життя та перше кохання, у 2012-му – збірка “Листи без конвертів”. Поетеса видає книгу “Траєкторія самоспалення”, де у віршах описане її сприйняття періоду початку Євромайдану до грудня 2014-го року.

“Нагороди для мене не головне. Звичайно, на початку творчого шляху митцеві потрібні перемоги, аби побачити, як оцінюються його роботи. Але дуже захоплюватись нагородами шкодить. Моя Муза не любить, щоб мене цікавила слава, вона тоді ображається. Пишеться тоді, коли зашкалюють почуття болі, суму, радості, які просяться на папір. Коли лунають гармати, поет повинен творити щось для душі. Поезія під час війни – бальзам на душу.” – сказала Світлана Костюк.

На вірші волинської поетеси пишуть пісні. Львівські колеги привітали пані Світлану і присвятили їй свої твори.

_DSC0076_tn
_DSC0103_tn
_DSC0109_tn
_DSC0119_tn
_DSC0122_tn
_DSC0133_tn
_DSC0141_tn
_DSC0143_tn
_DSC0148_tn
_DSC0159_tn
_DSC0177_tn
_DSC0097_tn
_DSC0098_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *