<

Сергій Лященко у студії “БУГ”: про гру на вірменському народному інструменті – дудуку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:27 | 13.05.2017 / Володимир, Онлайн /
Перегляди
114
/ Коментарі відсутні

До студії інтернет-видання “БУГ” завітав Сергій Лященко. Хлопець із Володимира-Волинського грає на вірменському народному інструменті. Наразі Сергій пройшов у фінал конкурсу “Битва талантів”, який вже кілька місяців триває у Володимирі-Волинському.

Сергій розповів, що вперше почув гру на дудукові ще в 2004-му році. Зацікавившись інструментом розпочав пошуки.

Однак в Україні школи не знайшов, тому маючи хороший музичний слух та використовуючи відео на Ютубі самостійно розпочав опановувати інструмент. На травень 2017-го року – музичний стаж гри на цьому унікальному для України інструменті складає 1 рік і 6-ть місяців. Перший публічний виступ хлопця відбувся на україно-вірменському весіллі в місті Рівне.

На завершення зустрічі, спеціально для відвідувачів сайту “БУГ”, Сергій Лященко виконав народну вірменську пісню на дудуку.

Більше в сюжеті:

Зазначимо, що дудук (тур. düdük вірм. դուդուկ) – язичковий дерев’яний духовий музичний інструмент з подвійною тростиною. Являє собою трубку з 9-ма ігровими отворами. Поширений серед народів Кавказу. В 2005 році музика вірменського дудука була визнана шедевром Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. У Вірменії дудук також відомий як ціранапох (вірм. ծիրանափող), що дослівно можна перекласти як «абрикосова труба», або «душа абрикосового дерева» (Вікіпедія).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер