<

Ігор Диня. Від бійця АТО до підсудного

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 4.07.2015 / Онлайн / /
Перегляди
18
/ 1 коментар

Нововолинський боєць колишньої 51-ї бригади Ігор Диня в студії “БУГ” розповів про свою нелегку долю військовослужбовця, військкомат, навчання, блокпости, перші гради та терикон і як сталось, що зараз він є одним із підсудних за ухилення від несення військової служби.

Ігоря Диню та інших бійців обвинувачують згідно ч. 2 ст. 28: «Злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (дві або більше), які заздалегідь, тобто до початку злочину, домовилися про спільне його вчинення» та ч. 3 ст. 409: «ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом самокалічення або шляхом симуляції хвороби, підроблення документів чи іншого обману та відмова від несення обов’язків військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану» Кримінального кодексу України.

Вже 21 солдат визнав свою вину та отримав різні іспитові терміни. Родичі підсудних бійців заявляють, що на всіх бійців здійснювався тиск із метою схилити їх до підписання документів про визнання вини. Ті, що не погодилися із цим, і є нині підсудними.

Інтернет-видання “БУГ”слідкує за судовим процесом над бійцями, деталі за тегом #судилище бійців АТО




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *