<

Жінка-правоохоронець: про складність роботи, гендерну рівність та як справлятися з негараздами розповіла речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:45 | 26.01.2021 / Новини, Онлайн / , , /
Перегляди
179
/ 1 коментар

Журналісти БУГу побували у Луцьку та розмовляли із завідувачкою сектору комунікації Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольгою Бузулук. Говорили про те, чи важко жінкам працювати у правоохоронних структурах, як проходить реформування Нацполіції, в зв’язку з децентралізацією, який регіон є найбільш кримінальним на Волині та як змінилося життя речниці після летальної ДТП за участю її чоловіка та подій осені 2020-го року.

Зазвичай ранок речниці Нацполіції Волинської області розпочинається о 5:30 ранку. Прокидається з першого будильника, адже за добовим біоритмом вважає себе “жайворонком”. О 6:00 приходять зведення за добу. Незважаючи на те, що офіційний робочий день триває з 9:00 до 18:00, але на зв’язку потрібно бути 24/7. В такому режимі вона вже звикла працювати і перебуває близько шести років, з часів роботи у патрульній поліції Волинської області.

Робота у Нацполіції, до якої Ольга Бузулук перейшла з 12-го травня 2020 року, частково складніша, оскільки потрібно відповідати не лише за місто Луцьк та Ковельський район, але й за цілу Волинську область. Проте, додає речниця, тут можна повноцінно піти у відпустку, бо є люди, які можуть її замінити, на відміну від попереднього місця працевлаштування.

Відпочити після важкого робочого дня допомагають діти, домашні справи, друзі та хобі.

Щодо гендерної нерівності у лавах Нацполіції, то вона майже не відчувається, зазначає речниця. Є в деяких чоловіків упереджене ставлення, але таких одиниці. Зарплата у представників чоловічої та жіночої статті не відрізняється. Жінки у поліції неодноразово доводили, що вони цілком так само можуть виконувати роботу, як і чоловіки, а іноді навіть й краще. Окрім того, є уповноважена з прав людини, яка слідкує і за цим питанням.

Йти вперед, незважаючи на випробовування долі

Під час інтерв’ю згадали і про резонансну ДТП 27-го вересня 2020 року, внаслідок якої загинула жінка. За кермом одного з автомобілів напідпитку був чоловік Ольги Роман Бузулук. Тоді речниця Нацполіції заявила, що його “прикривати” не збиралася. 2-го жовтня його взяли під варту. З-під варти Роман Бузулук вийшов 5-го жовтня, внісши напередодні заставу у розмірі, який визначив суд (168 тисяч 160 гривень). Згодом, перебуваючи у тещі в селищі Головне Любомльського району, 19-го листопада він скоїв самогубство.

Ольга Бузулук розповіла, як тримається та справляється з психологічним навантаженням після тих трагічних подій. Поділилася, які висновки зробила для себе та хто її підтримував у важкі часи. Також говорили про ставлення керівника та колег до ситуації та чи вплинуло це на роботу.

В своїй заяві після аварії речниця Волинської Нацполіції зазначала, що була жертвою домашнього насильства. Тому Ольга, як жінка, яка пережила подібне, та як правоохоронець, дала декілька порад, як вберегтися від цього і що варто робити, якщо щодо вас вчинили домашнє насильство.

Правила та принципи життя Ольги Бузулук

Правила і принципи, за якими нині живе Ольга Бузулук – це:

  • Жити в гармонії з собою;
  • Допомагати іншим;
  • Любити ближніх та й ворогів;
  • Вести правильний здоровий спосіб життя;
  • Цінувати те, що маєш.

Про нове у поліції Волині та питання реформування

Що стосується Нацполіції, то однією з тем розмови була нова структура Нацполіції у зв’язку з децентралізацією. Адже з січня 2021 року на Волині залишиться лише чотири територіальні підрозділи поліції, а їм підпорядковуватимуться вже менші відділи та сектори поліцейської діяльності. Речниця відповідала чи скорочують, в зв’язку з цим чисельність правоохоронців, і як загалом це позначається на роботі поліції.

Також запитали, чи є Нововолинська найкримінальнішим містом на Волині, про встановлення камер відеоспостереження, співпрацю муніципальної варти з Нацполіцією та інше. Більше – дивіться у відеоінтерв’ю із завідувачкою сектору комунікації Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольгою Бузулук.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця