<

Застрелили відомого у Казахстані режисера та музиканта

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:14 | 7.01.2022 / Новини / /
Перегляди
763
/ Коментарі відсутні

В Алмати 6-го січня під час протестів застрелили відомого в Казахстані режисера та оператора, засновника проєкту Salamalec sound, батька казахського хіп-хопа Сакена Бітаєва.

Бітаєв з друзями сидів в автівці і розмовляв, коли невідомі особи намагалися захопити автівку і відкрили стрілянину. Про це повідомляє ТСН посилаючись на журналіста та друга Бітаєва Даніяра Аділбекова.

За словами товариша, Бітаєв з друзями сидів в автівці і розмовляв, коли невідомі особи намагалися захопити автівку і відкрили стрілянину, внаслідок чого смертельно поранили режисера.

“Пацани дали по газах, а мародери почали стріляти в машину, яка їде. Одна куля пробила Сакену легеню і Сакена більше немає з нами. Сакен був одним з найталановитіших режисерів. Батько казахського хіп-хопу. Немає жодного репера в Казахстані, хто не знає Salamalec sound – його дітище. Режисер від Бога”, – написав Аділбеков.

Він додав, що через брак поліцейських рідні досі не можуть забрати тіло загиблого, щоб поховати.

До слова, 7-го січня президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що віддав силовикам наказ відкривати вогонь на ураження без попередження.

Декілька днів поспіль у Казахстані тривають протести через ціну на газ. У деяких містах поліція жорстоко затримувала мітингувальників. Найжорстокіші сутички відбулися 5 січня, коли в країні почали орудувати мародери.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця