<

За кордоном фіксують випадки торгівлі людьми серед українських біженців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:54 | 1.03.2023 / Новини / /
Перегляди
209
/ Коментарі відсутні

За 2022 рік  у Франції зареєстрували сім випадків торгівлі людьми серед українських біженців. Утім, насправді постраждалих може бути більше.

Про це Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович заявила в інтерв’ю для «Радіо Свобода», інформує «Українська правда. Життя».

Жолнович пояснила, що випадки торгівлею людьми підтверджують лише після відповідного звернення.

«Коли вже людина повернулася в Україну, пройшла відповідну процедуру підтвердження того, що вона потрапила в ситуацію торгівлі людьми. І їй надали відповідний статус. 

Ми розуміємо, що багато ще людей не поверталося. Вони є в межах тих країн, в яких вони перебувають», – зазначила Оксана Жолнович.

Водночас Жолнович запевнила, що в Європейському Союзі докладають зусиль, аби не допустити торгівлю людьми у сфері забезпечення прав українців.

Вона також розповіла, що у більшості європейських країн під час дзвінка до поліції є можливість отримати консультацію українською.

«Практично у всіх країнах є. Вони тримають перекладача, щоби мати можливість почути поклик про небезпеку, якщо мова йде про торгівлю людьми. Є смс-інформування, у тому числі – від Мінреінтеграції. З певними застереженнями щодо торгівлі людьми», – додала очільниця міністерства.

Нагадаємо: уряд Великої Британії безплатно розподілить серед українських біженців, які тимчасово проживають в Об’єднаному Королівстві, близько трьох тисяч квитків на Євробачення-2023.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця