<

З Луцька до Нововолинська за 20 хвилин: розповіли, як над Волинню курсували «повітряні маршрутки»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:23 | 3.11.2019 / Новини / , /
Перегляди
13
/ коментарів 9

Автолюбителі розповіли, за якими схемами руху курсували міжміські і міжобласні «повітряні маршрутки» у Волинській та Рівненській областях у минулому столітті.

Про це йдеться на сторінці волинських авіалюбителів “ОВАЛ” у фейсбук.

Саме за цією схемою у 1971 році щодня небом над Волинню курсували “повітряні маршрутки” – легкомоторні пасажирські літаки Ан-2 зі складу Луцької авіаційної ескадрильї 91-го льотного загону Українського управління цивільної авіації, яка дислокувалась у Луцькому цивільному аеропорту.

“Ви підходили собі до торгово-розважального центру ПортCity (тоді його, звісно, ще не було, а на його місці був Луцький цивільний аеропорт) і… 20 хвилин – і Ви в Рівному, 25 хвилин – і Ви в Нововолинську, півгодини – і Ви в Камені-Каширському. Або за 10 хвилин злітати з Каменя-Каширського в Любешів до кума на 100 грамів. І коштувало таке задоволення 2-3 тогочасні радянські рублі. А тепер 2-2,5 години, як та кілька в томатному соусі в консервній бляшанці виробництва “аерокосмічного концерна” “Богдан Моторс” за 80-100 гривень”, – йдеться в дописі.




коментарів: 9
  1. нікого не притягли за зруйновану економіку країни бо в нас політична відповідальність – як тільки всрався так одразу міняють назву партії

  2. Таке було. Летиш, таке враження, що ніби зараз дно в літаку відвалиться.
    Три круги над Нововолинськом в святкові дні коштувало 1.00 руб. СРСР.
    До Луцька коштувало 3.00 рублi СРСР.30 хвилин льоту. В той же час таксі “Волга ГАЗ-21” коштувало 2.50 руб. СРСР, за дві години їзди. Рейсовий автобус 1.40 руб. СРСР за три години їзди з зупинками по 5-10 хвилин у Володимирі,Войниці,Затурцях, Торчині.

    • тссс… ви шо, зовсім страх загубили… зараз комсомолець з вами розбереться..

    • Це той самий комсомолець, що сам за совєта серп та молот цілував та на лєніна молився?

      • цілував він вдень, а вночі вивчав твори С.Бандери, з яких зрозумів, шо олігархат значно краще ніж ЦК КПСС, а стрімкий ріст тарифів ЖКХ значно краще безкоштовних квартир від клятих комуняків !

  3. Це диво техніки, яке і досі в строю жере 100 л керосину на 1 км польоту. Так що вже так не політаєте..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця