<

З 10 грудня в Україні пластикові пакети у магазинах стануть платними

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:36 | 2.12.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
694
/ коментарі 4

В українських магазинах з 10-го грудня одноразові пластикові пакети стануть платними. Їх продаватимуть за ціною від 2 до 3 гривень за торбинку.

Для адаптації та виведення з обігу пластикових пакетів надають три місяці, йдеться в постанові Кабінету міністрів України, – пише Главком.

Ціни на пакети будуть такими:

  • пакет без ручок і без бічних складок – 2 грн;
  • пакет без ручок з бічними складками – 2,50 грн;
  • пакет з ручками і з бічними складками – 3 грн.

Використовувати пластикові пакети буде заборонено в усіх сферах обслуговування, їх надаватимуть лише за гроші. За безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів суб’єктів господарювання каратимуть штрафом у розмірі від 1700 до 3400 грн, а за повторне протягом трьох років вчинення такого ж порушення – у розмірі від 3400 до 8500 грн. Виняток становлять біорозкладані пакети для упаковки у виробництві.

Нагадаємо, 1 червня 2021 року Верховна Рада заборонила використання пластикових пакетів на території України. Слід зауважити, що закон запрацює за пів року від дня набрання чинності. Штрафи за покарання – можуть призначати за дев’ять місяців після публікації. Розповсюдження може обернутися штрафом від 1,7 тис. грн до 3,4 тис. грн. Повторне порушення – від 3,4 тис. грн до 8,5 тис. грн.

Ця заборона не стосується біорозкладних пластикових пакетів, а також надтонких пакетів, призначених для пакування свіжої риби та м’яса, сипучих продуктів, для яких пакет є первинною упаковкою. Їхня заборона планується після 2023 року.




коментарів: 4
  1. Так шо банани в атб в целофан більш не замотуйте кладіть на лєнту так. Мавпи їдять інфєкция їх не бере , то й вас холєра не вхопить!

  2. тепер від касира в супермаркеті ще й нове запитання: одноразова пластикова торбинка за 3грн треба? Покупець: ні, я маю з собою)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця